2019-05-17 11:53:17
Φωτογραφία για Κολοκυθάκια γεμιστά με αυγολέμονο
ΥΛΙΚΑ - ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ

Υλικά συνταγής

12-14 κολοκυθάκια για γέμισμα χοντρά

500γρ. κιμάς μοσχαρίσιος ή ανάμεικτος (χοιρινό και μοσχάρι)

12 κ.σ. ρύζι γλασσέ ή καρολίνα

2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα

½ ματσάκι άνηθο ψιλοκομμένο

½ ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο

⅔ φλιτζ. ελαιόλαδο εξαιρετικά παρθένο

½ λεμόνι (ο χυμός του)

αλάτι

πιπέρι

για το αυγολέμονο

1 αυγο

2 λεμόνια ζουμερά (ο χυμός τους)

2 κ.σ. κορνφλάουρ

**********

Διαδικασία συνταγής

Καθαρίζουμε τα κολοκύθια από τη σάρκα τους. Σε κατσαρόλα βάζουμε το μισό ελαιόλαδο και από πάνω τις σάρκες από τα κολοκύθια (τόσες όσο να καλύψουμε καλά τον πάτο της κατσαρόλας).

Ετοιμάζουμε τη γέμιση, αναμειγνύουμε τον κιμά με το κρεμμύδι, τον άνηθο, το μαϊντανό, το ρύζι, το χυμό του μισού λεμονιού, αλάτι και πιπέρι. Ζυμώνουμε καλά.


Γεμίζουμε τα κολοκυθάκια μας και τα βάζουμε ξαπλωμένα και κυκλικά έτσι ώστε ο πάτος από κάθε κολοκύθι να «κλείνει» την ανοιχτή πλευρά από το προηγούμενο. Αλατίζουμε και εξωτερικά τα κολοκύθια. Προσθέτουμε νερό τόσο όσο να καλύπτει ίσα ίσα την τελευταία σειρά με κολοκύθια.

Αν περισσέψει γέμιση, την πλάθουμε σε κεφτέδες, αλευρώνουμε και τους τοποθετούμε ανάμεσα στα κολοκύθια. Περιχύνουμε με το υπόλοιπο ελαιόλαδο.

Βάζουμε σε δυνατή φωτιά τα κολοκυθάκια και μόλις πάρουν βράση χαμηλώνουμε στο μέτριο. Σιγοβράζουμε για περίπου 1 ώρα, μέχρι να μαλακώσει το ρύζι.

Κάνουμε αυγολέμονο, χτυπάμε το αυγό με το χυμό λεμονιού και διαλύουμε το κορνφλάουρ. Προσθέτουμε σιγά σιγά σε κλωστή ζουμί από την κατσαρόλα και χτυπάμε με σύρμα διαρκώς το αυγολέμονο. Βάζουμε τόσο ζουμί όσο να πάρει την θερμοκρασία του φαγητού το αυγολέμονο. Περιχύνουμε τα κολοκυθάκια με αυτό και κουνάμε την κατσαρόλα να πάει παντού.

Σερβίρουμε ζεστά.

https://www.cooklos.gr/syntages/kolokythakia-gemista-aygolemono 
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ