2019-05-18 10:05:28
Φωτογραφία για Τέλος στις αναμεταδόσεις...
Σημαντικές επιπτώσεις στην αγορά της ιδιωτικής τηλεόρασης προκαλεί η πρόσφατη παρέμβαση του

Εθνικού Συμβουλίου Ραδιοτηλεόρασης στο Α.Epsilon του Φίλιππου Βρυώνη, το οποίο είχε καταφέρει να εκπέμπει πανελλαδικά μέσω περιφερειακών καναλιών. Στην περίπτωση του A-Epsilon επιβλήθηκε πρόστιμο 300.000 ευρώ και διακοπή μετάδοσης προγράμματος από 13 έως 19 Μαΐου. Ύστερα από αίτημα του σταθμού, το ΕΣΡ δεν θα προχωρήσει άμεσα στην εκτέλεση της απόφασης έως και τη συζήτηση της αίτησης θεραπείας την επόμενη Τρίτη, 21 Μαϊου. 

Όμως ,ταυτόχρονα ,η Αρχή επέβαλε συνολικά χρηματικά πρόστιμα 100.000 και 150.000 ευρώ σε τέσσερις τηλεοπτικούς σταθμούς που αναμετέδιδαν σχεδόν αυτούσιο το πρόγραμμα του Α-Epsilon, ακόμη και τις εκπομπές τηλεμάρκετινγκ, με αιτιολογία ότι δεν εκπέμπουν αυτόνομο πρόγραμμα. Παράλληλα αποφάσισε τη διακοπή της μετάδοσης δύο καναλιών που είχαν κλείσει και άνοιξαν πάλι με άλλο τίτλο, μεταδίδοντας επίσης αυτούσιο το πρόγραμμα του αθηναϊκού περιφερειακού καναλιού.


Αξίζει να σημειωθεί πως πριν από δύο μήνες η ένωση ιδιοκτητών περιφερειακών ενημερωτικών καναλιών είχε καταγγείλει στο ΕΣΡ αλλά και τη Digea ότι υπάρχουν περιφερειακά κανάλια που έβαλαν λουκέτο, αλλά λειτούργησαν πάλι με δικτύωση προγράμματος. Οι ιδιοκτήτες των περιφερειακών καναλιών έθεσαν ζήτημα παραβίασης του ανταγωνισμού και ζήτησαν την άμεση παρέμβαση του ΕΣΡ, όπως και έγινε.

Συγκεκριμένα, το Συμβούλιο διέκοψε τη λειτουργία των καναλιών ΑΕ TV Κρήτης (πρώην Tele Κρήτη) και ΑΕ Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης (πρώην TV Δέλτα), που μετέδιδαν το πρόγραμμα του Α-Epsilon. Επέβαλε πρόστιμο 100.000 ευρώ στον σταθμό ΑΕ Δράμας, ιδιοκτησίας της εταιρείας Τηλεοπτικός Σταθμός Κόκκινη ΑΕ, πρόστιμο 150.000 ευρώ στους σταθμούς ΑΕ Channel του Νομού Θεσσαλονίκης (της εταιρείας Τηλεοπτικές Επιχειρήσεις Πανόραμα ΑΕ), στον σταθμό Α ΝΕΤ του Νομού Μεσσηνίας (της εταιρείας Νότια Ελληνική Τηλεόραση ΑΕ) και στον σταθμό ΑΕ TV του Νομού Λασιθίου (της εταιρείας Ραδιοτηλεοπτικές Επιχειρήσεις Ερμής ΑΕ).

Typologies.gr

http://www.tvnea.com
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ