2012-06-13 21:22:05
Φωτογραφία για ΕΤΟΙΜΟΣ ΓΙΑ ΣΚΛΗΡΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΚΑΙ ΚΟΝΤΑ ΣΤΗ ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ ΤΟΥ ΘΡΥΛΟΥ Ο ΖΑΡΝΤΙΜ
Έτοιμος να αντιμετωπίσει την πρόκληση της καριέρας του με το κεφάλαιο «Ολυμπιακός», εμφανίστηκε στην επίσημη παρουσίασή του από τους «ερυθρόλευκους» ο Λεονάρντο Ζαρντίμ.

Στις πρώτες του δηλώσεις ως προπονητής των ερυθρόλευκων ο Πορτογάλος έδειξε πως έχει θέληση να δουλέψει σκληρά, προκειμένου να πετύχει τους στόχους που έχει βάλει η ομάδα για τα επόμενα χρόνια, γνωρίζοντας πως το έργο δεν μπορεί να χαρακτηριστεί εύκολο, όχι μόνο γιατί ο Ολυμπιακός θα μπει στη νέα σεζόν ως νταμπλούχος Ελλάδας, αλλά και γιατί θα αντικαταστήσει τον Ερνέστο Βαλβέρδε, ο οποίος άφησε το στίγμα του στον Θρύλο.

Ο Λεονάρντο Ζαρντίμ δεν θέλει να μπει σε σύγκριση με τον προκάτοχό του, αλλά να αναπτύξει έναν δίαυλο επικοινωνίας με τον Βάσκος πρώην προπονητή των ερυθρόλευκων, που θα τον βοηθήσει να προσαρμοστεί καλύτερα στο Λιμάνι και από αυτή τη συνεργασία του Πορτογάλου με τον Ερνέστο Βαλβέρδε θα έχει σίγουρα πολλά οφέλη, καθώς οι ερυθρόλευκοι δεν θα ξεκινήσουν από μία νέα βάση την επόμενη χρονιά, αλλά θα συνεχίσουν στον δρόμο που έχουν χαράξει.


Άλλωστε ο λόγος που οι άνθρωποι του Ολυμπιακού, αναζήτησαν εις βάθος τον άνθρωπο που θα αντικαταστήσει τον Ερνέστο Βαλβέρδε, όπου θα ασπάζεται τη φιλοσοφία του συλλόγου και θα έχει αντοχή στην μεγάλη πίεση είναι αυτός. Μάλιστα, σε ερώτηση που τέθηκε στον Λεονάρντο Ζαρντίμ κατά την παρουσίασή του για το ειδικό βάρος του Ολυμπιακού, η απάντησή του έφερε πολλά χαμόγελα στους ανθρώπους του Θρύλου.

Τα λόγια του ήταν χαρακτηριστικά… «Εγώ πιστεύω ότι θα δουλέψουμε με τέτοιο τρόπο για να έχουμε πολλές νίκες και να μην υπάρχει πρόβλημα», με τον Βαγγέλη Μαρινάκη να χαμογελάει με νόημα, επιδοκιμάζοντας τη φιλοσοφία νικητή που εξέφρασε ο 38χρονος προπονητής και η οποία εναρμονίζεται απόλυτα στο πλάνο των ερυθρόλευκων.

Ένα ακόμα στοιχείο που ικανοποίησε τους διοικούντες τον Ολυμπιακό, ήταν η θέση του Λεονάρντο Ζαρντίμ για τους παίκτες με τους οποίους θέλει να συνεργαστεί. Αυτό γιατί ο νέος προπονητής του Ολυμπιακού, δεν έδειξε να είναι «κολλημένος» με ποδοσφαιριστές που προέρχονται από την πατρίδα του, καθώς αυτό που θέλει είναι να δημιουργήσει μια δυνατή και ποιοτική ομάδα, με την οποία θα ικανοποιείται ο λαός του Θρύλου, ενώ είναι "ανοιχτός" και για τα παιδιά της Ακαδημίας των ερυθρόλευκων, ένα ακόμα στοιχείο που βρίσκεται στο πλάνο των νταμπλούχων Ελλάδας.

Συμπερασματικά, οι πρώτες εντυπώσεις που άφησε ο Πορτογάλος τεχνικός είναι πως στα βασικά σημεία η φιλοσοφία του συμπίπτει με αυτή των ερυθρόλευκων, επιβεβαιώνοντας την άποψη του Βαγγέλη Μαρινάκη ότι η «χημεία» μεταξύ των δύο πλευρών είναι δεδομένη.
olympiacos-blog
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ