2019-05-20 18:03:00
Φωτογραφία για Η Google ανέστειλε την άδεια του Huawei Android, αναγκάζοντας την εταιρεία να χρησιμοποιήσει μια έκδοση ανοιχτού κώδικα του λειτουργικού συστήματος
Αφού η αμερικανική κυβέρνηση απαγόρευσε στις αμερικανικές εταιρείες να συνεργαστούν με τις κινεζικές εταιρείες τεχνολογίας, η Google απέσυρε την άδεια χρήσης στην Huawei για να χρησιμοποιήσει το λειτουργικό σύστημα Android, προκαλώντας τεράστιο πλήγμα στον κατασκευαστή του τηλεφώνου. 

Φαίνεται ότι η διαταγή στην περίπτωση αυτή είναι μια πρόσφατη απόφαση του αμερικανικού Υπουργείου Εμπορίου να προσθέσει την Huawei στον κατάλογο των οργανισμών που δεν μπορούν να αγοράσουν τεχνολογία από τις αμερικανικές εταιρείες χωρίς έγκριση από την κυβέρνηση.

Ένας εκπρόσωπος της Google δήλωσε στους δημοσιογράφους της Reuters ότι το Google Play και το Google Play Protect θα συνεχίσουν να εργάζονται στις υπάρχουσες συσκευές Huawei. Έτσι, η απόφαση δεν θα επηρεάσει άμεσα τα υπάρχοντα smartphones του κινεζικού κατασκευαστή σε όλο τον κόσμο, αλλά οι μελλοντικές ενημερώσεις για αυτά τα gadgets καθώς και η απελευθέρωση οποιωνδήποτε νέων συσκευών Huawei παραμένουν εν αμφιβόλω.


Επί του παρόντος, η Huawei μπορεί να χρησιμοποιήσει μόνο το Android open source project (AOSP), το οποίο στερεί τη συσκευή από τις κύριες εφαρμογές και υπηρεσίες της Google που χρησιμοποιούνται ενεργά από καταναλωτές εκτός της Κίνας. Σημαίνει επίσης ότι η Huawei θα μπορέσει να κυκλοφορήσει τις ενημερωμένες εκδόσεις ασφαλείας για τα smartphones Android μόνο αφού είναι διαθέσιμες στο AOSP, υπό την προϋπόθεση ότι η εταιρεία χρησιμοποιεί το δικό της σύστημα ενημέρωσης.

Πρόσφατα, ο Αμερικανός πρόεδρος Donald Trump άσκησε μεγάλη πίεση στην Huawei, φοβούμενος ότι η κινεζική κυβέρνηση θα μπορούσε να χρησιμοποιήσει τον εξοπλισμό επιτήρησής της στους χρήστες.

Με τη σειρά τους, εκπρόσωποι της Huawei υποστηρίζουν ότι η κινεζική κυβέρνηση δεν μπορεί να εφαρμόσει backdoors στον εξοπλισμό τους. Ωστόσο, η κατάσταση με την απαγόρευση της χρήσης του Android από την Google αποτελεί σοβαρό κίνδυνο για το μέλλον της κινητής τηλεφωνίας της Huawei.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η Huawei προετοιμάζει ήδη τα δικά της λειτουργικά συστήματα σε περίπτωση απαγόρευσης της χρήσης του Android και των Windows, αλλά λαμβάνοντας υπόψη τις ανησυχίες των ΗΠΑ για την ξένη παρέμβαση, το κινεζικό λειτουργικό σύστημα είναι πιθανό να αντιμετωπίσει ακόμη μεγαλύτερα προβλήματα.
argonaytis-iphone
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
Άλλαξε σχέδια!
ΕΠΟΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
Άλλαξε σχέδια!
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ