2019-05-22 14:08:48
Φωτογραφία για Δελτίο τύπου Γραφείου Προέδρου ΕΟΠΥΥ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΠΡΟΕΔΡΟΥ

Μαρούσι, 22/5/2019

Δελτίο Τύπου

Σε συνέχεια δημοσιευμάτων αλλά και σχετικής επιστολής που απέστειλαν οι Ενώσεις Ιδιωτικού Εργαστηριακού Τομέα (Διαγνωστικά Κέντρα), και αφορούν την επικείμενη «κινητοποίηση» τους με σκοπό την μη διεξαγωγή διαγνωστικών εξετάσεων από την Πέμπτη 23/05 μέχρι και το Σάββατο 25/05, ο Ε.Ο.Π.Υ.Υ. δηλώνει τα εξής:

Ο Οργανισμός χωρίς τυμπανοκρουσίες αλλά με μεθοδικότητα, έχοντας αφουγκραστεί το θέμα που έχει προκύψει από την επιβολή του μέτρου του clawback – ένα μέτρο που επιβλήθηκε με σχετικό νόμο του 2013 από την τότε πολιτική ηγεσία του Υπ. Υγείας στα πλαίσια των μνημονιακών υποχρεώσεων της χώρας – προσπαθεί να βρει μια λύση που θα βελτιώσει τα οικονομικά μεγέθη αποζημίωσης στους συμβεβλημένους παρόχους. Ήδη επεξεργάζεται εναλλακτικές προτάσεις σε συνεργασία με την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Υγείας.

Σε κάθε περίπτωση, υπενθυμίζουμε ότι η άρνηση εκτέλεσης των υπηρεσιών αποφέρει τις συνέπειες των όρων των αντίστοιχων συμβάσεων και ο Ε.Ο.Π.Υ.Υ. δεν μπορεί να μείνει θεατής στην προσπάθεια ορισμένων να ταλαιπωρήσουν τους πολίτες 3 ημέρες προ των εκλογών, εκβιάζοντας τόσο τους πολίτες όσο και τον Ε.Ο.Π.Υ.Υ., προφανώς υποστηρίζοντας άλλα πολιτικά σχέδια από τη στήριξη της δημόσιας υγείας.
medispin
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ