2019-05-22 21:58:49
Φωτογραφία για Εκπαίδευση υπαλλήλων ΟΤΑ από την πυροσβεστική
Ο 2ος Πυροσβεστικός Σταθμός Θεσσαλονίκης και η Πυροσβεστική Υπηρεσία Γυθείου Πύραρχος «Κωνσταντίνος Καστρής», ολοκλήρωσαν την εκπαίδευση των εργαζομένων των Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης (Ο.Τ.Α.) των Δήμων Ωραιοκάστρου, Αμπελοκήπων-Μενεμένης, Νεάπολης-Συκεών και Λαγκαδά, στο Νομό Θεσσαλονίκης και του Δήμου Ανατολικής Μάνης στο Νομό Λακωνίας αντίστοιχα.

 

 

Το Πυροσβεστικό Σώμα στα πλαίσια της αποστολής του, μεταξύ άλλων έχει ως σκοπό να ευαισθητοποιεί και να ενημερώνει το κοινό μέσα από ειδικές εκπαιδεύσεις. Στα πλαίσια των εκπαιδεύσεων αυτών εντάχθηκε μια ιδιαίτερη και σημαντική δωρεά του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος προς το Πυροσβεστικό Σώμα, η οποία περιλάμβανε την εκπαίδευση μεγάλου αριθμού στελεχών των Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης (ΟΤΑ) ανά την επικράτεια.

Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα, συνολικής διάρκειας 18 ωρών, σχεδιάστηκε μέσω της Σχολής Επιμόρφωσης και Μετεκπαίδευσης της Πυροσβεστικής Ακαδημίας και υλοποιήθηκε από Πυροσβεστικούς Υπαλλήλους, σε εγκαταστάσεις Υπηρεσιών του Πυροσβεστικού Σώματος που ορίστηκαν ως παραρτήματα της Σχολής ή σε άλλους κατάλληλους χώρους
. Οι εκπαιδεύσεις πραγματοποιήθηκαν με υλικά και μέσα που διατέθηκαν από τις Πυροσβεστικές Υπηρεσίες, μέρος των οποίων καλύφθηκε με τη συνδρομή του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος.

Σκοπός του εν λόγω εκπαιδευτικού προγράμματος ήταν:

α) Η προώθηση ενός ευρύτερου πλαισίου συντονισμού και συνεργασίας στο επιχειρησιακό περιβάλλον αντιμετώπισης και καταστολής των πυρκαγιών

 β) Η απόκτηση βασικών γνώσεων στο αντικείμενο της Πυρασφάλειας και

 γ) Η απόκτηση βασικών γνώσεων στο αντικείμενο της δασοπροστασίας και η εφαρμογή των σχετικών κανόνων προληπτικής και οργανωμένης απομάκρυνσης από χώρους ή περιοχές υψηλής επικινδυνότητας.

 

 

από το facebook του Πυροσβεστικού Σώματος
bloko
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ