2019-05-23 08:25:55
Φωτογραφία για «Καμπάνες» από τη δικαιοσύνη για τα ναρκωτικά στο Μεσολόγγι
Στην φυλακή οδηγήθηκαν περίπου 15 άτομα που καταδικάστηκαν για την μεγάλη υπόθεση ναρκωτικών στο Μεσολόγγι.

Πρόκειται για την υπόθεση που είχε απασχολήσει την αστυνομία, αλλά και την τοπική κοινωνία τον Απρίλιο του 2017, όταν συνελήφθησαν 90 άτομα περίπου για υποθέσεις ναρκωτικών. Από αυτούς οι 15 που κατηγορούνταν για κακουργηματικού χαρακτήρα πράξεις ήταν προφυλακισμένοι, μέχρι τον Σεπτέμβριο του 2018, αλλά αφέθηκαν ελεύθεροι λόγω παρέλευσης του 18μηνου. Στις 27 Σεπτεμβρίου ξεκίνησε ωστόσο και η δίκη στο Αγρίνιο και ολοκληρώθηκε στις 20 Μαΐου 2019, μετά από 10 περίπου συνεδριάσεις του Δικαστηρίου, που βγήκε και η απόφαση.

Σύμφωνα με την απόφαση του Δικαστηρίου, οι τρεις Αλβανοί που θεωρούνταν ως εγκέφαλοι σπείρας διακίνησης ναρκωτικών, καταδικάστηκαν σε 13 χρόνια φυλάκισης χωρίς ανασταλτικό χαρακτήρα, άλλοι 11 καταδικάστηκαν σε ποινές από 8 έως 12 χρόνια για κακουργηματικού χαρακτήρα πράξεις για διακίνηση και ένας σε 3 χρόνια φυλάκισης με το ελαφρυντικό της μετεφηβικής ηλικίας αφού κατά την σύλληψή του ήταν κάτω των 21 ετών. Σε όλους αυτούς επιβλήθηκαν και χρηματικές ποινές από 5.000 ευρώ έως 50.000 ευρώ καθώς και στέρηση των πολιτικών τους δικαιωμάτων.


Για τους περισσότερους από τους υπόλοιπους προβλέφθηκαν ελαφρύτερες ποινές, για πλημμεληματικού χαρακτήρα πράξεις και καταδικάστηκαν σε ποινές μέχρι 6 μήνες, όπως προβλέπει ο νόμος για χρήση ναρκωτικών ουσιών. Τέλος μερικοί αθωώθηκαν αφού το Δικαστήριο έκρινε ότι δεν είχαν κάποια εμπλοκή.

 http://sinidisi.gr/
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ