2019-05-23 21:07:48
Φωτογραφία για Μεγάλος αστεροειδής θα «φωτίσει» τον ουρανό της Γης στις 25 Μαΐου
 Ο 1999 KW4 θα περάσει σε απόσταση μεγαλύτερη από τρία εκατ. μίλια από τη Γη -

Πραγματοποιεί τον γύρο του Ήλιου σε ελλειπτική πορεία κάθε 186 ημέρες

Ένας μεγάλος και αρκετά φωτεινός αστεροειδής θα περάσει σε απόσταση σχετικά κοντινή από τη Γη στις 25 Μαΐου, δημιουργώντας ένα μοναδικό θέαμα στον ουρανό, σύμφωνα με τις προβλέψεις των επιστημόνων.

Το συγκεκριμένο ουράνιο σώμα κάνει την πρώτη του εμφάνιση κοντά στον πλανήτη μας τα τελευταία 20 χρόνια, γεγονός που προσδίδει ακόμη μεγαλύτερη σημασία στην παρουσία του, καθώς θα προσφέρει χρήσιμες πληροφορίες στους ερευνητές. Ο 1999 KW4 θα παρουσιάσει το φωτεινό μεγαλείο του στις 25 Μαΐου, καθώς στον ουρανό θα φαίνεται ως ένα εξαιρετικά φωτεινό αντικείμενο.

Όσο για την ασφάλεια, οι επιστήμονες καθησυχάζουν, καθώς θα περάσει σε απόσταση μεγαλύτερη των τριών εκατ. μιλίων από τη Γη, ή -για να αποτιμήσουμε πιο σωστά την απόσταση- 13,5 φορές την απόσταση που χωρίζει τη Γη από τη Σελήνη.


Στην ουσία, ο αστεροειδής δεν είναι... ένας, αλλά δύο, καθώς αποτελείται από ένα κεντρικό κομμάτι με έκταση 1,3 χιλιόμετρα και ένα μικρότερο κομμάτι που τον συνοδεύει.

Οι επιστήμονες έχουν ήδη στρέψει προς το μέρος του τα τηλεσκόπιά τους, καθώς θέλουν να συγκεντρώσουν πολύτιμες πληροφορίες αναφορικά με την πορεία του, την προέλευσή του και τη σύνθεσή του.

Ο 1999 KW4 ανακαλύφθηκε στις 20 Μαΐου 1999 και φαίνεται να είναι εγκλωβισμένος στο βαρυτικό πεδίο του Ήλιου, πραγματοποιώντας έναν γύρο με ελλειπτική τροχιά κάθε 186 γήινες ημέρες.
anatakti
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ