2019-05-23 22:43:03
Φωτογραφία για Δελτίο τύπου ΠΟΣΙΠΥ - ΠΟΣΚΕ - ΠΑΣΙΔΙΚ - ΠΑΝΙΔΙ για την απεργία
Π.Ο.Σ.Ι.Π.Υ. - Π.Ο.Σ.Κ.Ε - ΠΑ.Σ.Ι.ΔΙ.Κ. - ΠΑΝ.Ι.ΔΙ. 

Αθήνα 23/5/2019 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 

Θέμα: Με καθολική συμμετοχή και με την στήριξη όλων των Ιατρικών Συλλόγων της χώρας άρχισε η τριήμερη αποχή και κλείσιμο των Ιδιωτικών διαγνωστικών κέντρων εργαστηρίων πολυιατρείων και Κλινικοεργαστηριακών ιατρών. Καλούμε την κυβέρνηση σε διάλογο για την επίλυση των προβλημάτων 

Με συμμετοχή άνω του 90% των ιδιωτικών διαγνωστικών εργαστηρίων και Κλινικοεργαστηριακών ιατρών και με την στήριξη όλων των Ιατρικών συλλόγων της χώρας και του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου άρχισε και συνεχίζεται η τριήμερη (22-25/5/19) αποχή και κλείσιμο των διαγνωστικών μονάδων που εξυπηρετούν το 95% των ασθενών που χρειάζονται Πρωτοβάθμια περίθαλψη. 

Η Συντονιστική επιτροπή ευχαριστεί όλους τους συναδέλφους για την συμμετοχή τους για να διεκδικήσουν το αυτονόητο ,δηλαδή την επιβίωση των διαγνωστικών μονάδων ΠΦΥ και την παροχή αξιόπιστων και ποιοτικών υπηρεσιών στους ασθενείς. 


Καλούμε την ύστατη στιγμή την κυβέρνηση να σκύψει στα προβλήματα του κλάδου πριν είναι πολύ αργά για να υπάρξει αυτό που όλοι θέλουμε, δηλαδή την διαφύλαξη της δημόσιας υγείας και των ασθενών και επισημαίνει ότι αυτό δεν γίνεται με απειλές και εκβιασμούς αλλά με διάλογο. 

Η Συντονιστική Επιτροπή 

Πανελλήνια Ομοσπονδία Σωματείων Ιδιωτικής Πρωτοβάθμιας Υγείας (Π.Ο.Σ.Ι.Π.Υ.) 

Πανελλήνια Ομοσπονδία Σωματείων Κλινικοεργαστηριακών Ειδικοτήτων (Π.Ο.Σ.Κ.Ε) 

Πανελλήνιος Σύνδεσμος Ιατρικών Διαγνωστικών Κέντρων (ΠΑ.Σ.Ι.ΔΙ.Κ.) 

Πανελλήνια Ένωση Ιδιωτικών Ιατρικών Εταιριών και Πολυϊατρείων (ΠΑΝ.Ι.ΔΙ.)
medispin
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ