2019-05-24 10:00:52
Φωτογραφία για Επιτροπάτα στις Ένοπλες Δυνάμεις
του Υποστράτηγου ε.α. Στυλιανού Ιω. Δράκου

Την 18ην παρελθόντος Απριλίου εψηφίσθη από την Ολομέλεια της Βουλής νομοσχέδιο, αφορών σέ «Ρυθμίσεις μέριμνας προσωπικού Ενόπλων Δυνάμεων» και ήδη τούτο κατέστη νόμος του κράτους (ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ). Εις τον τύπον τής 27ης Μαρτίου είχαν δημοσιευθεί πληροφορίες, περί τού τότε εκκολαπτόμενου νομοσχεδίου. Ενταύθα, δεν θα σχολιάσωμεν τον εν λόγω νόμο εν τω συνόλω του, αλλά τα διαλαμβανόμενα στα άρθρα 14 και 15.

Με το άρθρο 14 προβλέπεται ειδική άδεια σέ οπλίτες και Ανθυπασπιστές, οι όποιοι εκλέγονται στην Τοπική Αυτοδιοίκηση και πλέον τούτου, να μετατίθενται κατ' εξαίρεση στον τόπο όπου εκλέγονται, για όσο διαρκεί η θητεία τους!! Με άλλα λόγια αυτοί, κατ' ουσίαν, απαλλάσσονται τής πρός την Πατρίδα οφειλόμενης στρατιωτικής υπηρεσίας, όπως πράττουν οι λοιποί Έλληνες πολίτες. Δηλαδή, η υπό του Συντάγματος καθιερωμένη ισονομία εφαρμόζεται επιλεκτικώς!


Αυτό κι αν είναι σκανδαλώδης καταστρατήγηση, βασικής αρχής του Συντάγματος μας, υπέρ μιας ευαριθμήτου κοινωνικής ομάδος.

Θα υπηρετήσετε και εν ανάγκη θα πολεμήσετε σεις, οι πληβείοι, για να καλοπερνάμε και να δοξασθούμε εμείς οι Πατρίκιοι. «Το δημηγορείν, κρείσσον του αμύνεσθαι περί Πάτρης»! Οποία κατάπτωσις θεσμών!!! «Εύγε» στους Βο(υ)λευτές μας! Καλά, αυτοί οι άνθρωποι δεν έχουν ίχνος ντροπής;

Στο επόμενο άρθρο του σκανδαλώδους αυτού νόμου (υπ. Άριθ. 15) προβλέπεται η σύσταση «Γραφείων Νομικής Προστασίας Στελεχών», (Γ.Ν.Π.Σ.) σε κάθε Γενικό Επιτελείο (ΓΕΣ, ΓΕΝ, ΓΕΑ) και υπαγωγή των στον αντίστοιχο Αρχηγό. Κυρία αποστολή αυτών των Γραφείων θα είναι η συνδρομή στην εύρυθμη λειτουργία των Ε.Δ. επί διοικητικών εν γένει θεμάτων και ειδικώς η διασφάλισις των δημοκρατικών δικαιωμάτων, των εις αυτάς (τας Ε.Δ.) υπηρετούντων. Δηλαδή, αυτά τα Γραφεία, θα συνιστούν μία μορφή παράλληλης και ελεγκτικής δομής, τής στρατιωτικής Ιεραρχίας, κατά το σύστημα τής κομμουνιστικής επιτροπείας στις άλλοτε Σοβιετικές Ένοπλες Δυνάμεις με τον τρομερό και πανίσχυρο, κατά Μονάδα, κομμισάριο...

Η διαλαμβανομένη στην αιτιολογική έκθεση διευκρίνιση, ότι «η δημιουργία των ως άνω Γραφείων δεν επηρεάζει τίς διαδικασίες ιεραρχικής προώθησης αναφορών ή παραπόνων και του χειρισμού τους κατά τις κείμενες διατάξεις» συνιστά πλήρη αντίφαση, στον σκοπό ιδρύσεώς των, και αποβλέπει στον αποπροσανατολισμό όλων ημών, των... αφελών!

Παρεμφερές νομοθετικό μέτρο είχε θεσπισθεί προ τριετίας με τον νόμο 4407/16, διά του όποιου εισήρχετο στις Ε.Δ. ο συνδικαλισμός, ως αναγκαίο μέτρο «εκδημοκρατισμού» αυτών.

Είναι ολοφάνερο ότι με τα ανωτέρω δόλια νομοθετήματα υπονομεύεται η δομή και η λειτουργία των Ε.Δ. και κυρίως η στρατιωτική πειθαρχία, η οποία και συνιστά θεμέλιο υπάρξεως και λειτουργίας του στρατεύματος. Τα διαλαμβανόμενα στα ανωτέρω νομοθετήματα, περί διασφαλίσεως του «εκδημοκρατισμού» των Ε.Δ., αποβλέπουν στην πλήρη υποταγή των στο κόμμα, το ένα κόμμα (δηλαδή το κομμουνιστικό), κατά το σύστημα του πάλαι ποτέ Σοβιετικού στρατού. Καιρός να σταματήσει η γνωστή «καραμέλα» του «εκδημοκρατισμού», η οποία από τής μεταπολιτεύσεως του 1974 εδίχασε τις Ε.Δ. και επέφερε καίρια πλήγματα επί τής συνοχής και τής πειθαρχίας αυτών, κυρίως δε του ηθικού των.

Τα δημοκρατικά δικαιώματα των στρατιωτικών διασφαλίζουν απολύτως: το Σύνταγμα τής Πολιτείας, οι συναφείς προς τίς Ε.Δ. νόμοι και οι στρατιωτικοί κανονισμοί την πιστήν εφαρμογή των οποίων εγγυάται η στρατιωτική ιεραρχία. Πάν το επί πλέον, εκ του πονηρού. Τουτ' αυτό ισχύει και εις όλους τούς στρατούς των δημοκρατικών κρατών, όπου γης.

Εν τέλει οι ένοπλες Δυνάμεις τής Χώρας αποτελούν εξ αποστολής το θεμέλιο υπάρξεως του Κράτους, ιδιαίτερα δε για το Ελληνικό κράτος, το οποίον γειτνιάζει πανταχόθεν με επίβουλους και αυτόχρημα εχθρικούς γείτονες. Η πολεμική Ιστορία του έθνους μας αποβαίνει ο αψευδέστερος μάρτυς αυτής τής πραγματικότητας, συνάμα δε πολύτιμος σύμβουλος και οδηγητής μας.

Ας έχουν τούτο κατά νουν οι κυβερνώντες. Αυτά και μόνον. Των φρονίμων ολίγα.

(ΠΗΓΗ: ΕΣΤΙΑ - 22/05/2019 - [Μετατροπή σε κείμενο: staratalogia.blogspot.gr])

__________________

Υ.Γ.: Το παρόν άρθρο δημιουργήθηκε σε μορφή κειμένου (με κόπο και σε βάρος της πρεσβυωπίας μας) από το ιστολόγιο μας, όπως συμβαίνει ΠΑΝΤΑ σε άρθρα εφημερίδων ή περιοδικών. Παρακαλούνται όποια «μεγάλα» site ή blog ή διάφορες ενώσεις τα αναδημοσιεύουν να βάζουν την πηγή του ιστολογίου μας ώστε να τηρείται η στοιχειώδης δεοντολογία! Οι αναρτήσεις στο ιστολόγιο μας δεν αποτελούν θέση ή άποψη δική μας άλλα Πολιτών και Blogger. Επίσης δημοσιεύονται άρθρα εφημερίδων και περιοδικών. Ιδιαίτερα άρθρα που αφορούν τις Ένοπλες Δυνάμεις - Σώματα Ασφαλείας και τους Αποστράτους των. Για τα άρθρα που αναδημοσιεύονται εδώ με πήγη, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο την ιστοσελίδα.
staratalogia
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ