2019-05-25 07:33:33
Φωτογραφία για Αλ. Τσίπρας: Πλέον εμείς ορίζουμε το μέλλον μας, όχι οι δανειστές
Κ. Μητσοτάκης: Ενεργό το δικαίωμα βέτο για Βόρεια Μακεδονία και Αλβανία

Για ένα «ξέσπασμα δημοκρατίας και αξιοπρέπειας, ξέσπασμα αυτοπεποίθησης, ελπίδας και ανατροπής» έκανε λόγο ο Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας στην κεντρική προεκλογική συγκέντρωση του ΣΥΡΙΖΑ στην Πλατεία Συντάγματος, σημειώνοντας πως «την Κυριακή ψηφίζουμε για τη ζωή μας». «Κάνανε μεγάλο σφάλμα όσοι υποτίμησαν τη νοημοσύνη αυτού του λαού, όσοι προεξοφλήσανε ότι θα παραδοθεί στις ορέξεις τους», ανέφερε ο Πρωθυπουργός μιλώντας για το μέγεθος των συγκεντρώσεων που είχε στις περιοδείες του ανά τη χώρα και σημείωσε ότι αυτές τις μέρες εκείνοι «παίρνουν την απάντηση τους, όπως και το 2015, έτσι και σήμερα». Όπως είπε χαρακτηριστικά: «Την Κυριακή αποφασίζουμε με ποιο σχέδιο θα κινηθεί η χώρα στο μεταμνημονιακό ξέφωτο».

Σύμφωνα με τον κ. Τσίπρα: «Παραλάβαμε μια χώρα χρεοκοπημένη και λεηλατημένη, έναν λαό ταπεινωμένο», ενώ μιλώντας για την εικόνα της χώρας τότε έκανε λόγο για «τιμωρία που επέβαλαν στους πολλούς, στη μεγάλη κοινωνική πλειοψηφία της πατρίδας μας, το παλιό πολιτικό κατεστημένο και οι τεχνοκράτες του ΔΝΤ και της ευρωπαϊκής τραπεζοκρατίας, για να σώσουν τις δικές τους τράπεζες όπως πρόσφατα ομολόγησαν οι ίδιοι οι τεχνοκράτες του ΔΝΤ».


Σημείωσε ότι τότε η κυβέρνηση πάλεψε μαζί με τον λαό, αναγκάστηκε σε έναν δύσκολο συμβιβασμό, «για να μπορούμε σήμερα μαζί να κάνουμε πολλά βήματα μπροστά. Σήμερα αισθανόμαστε όλοι μαζί δικαιωμένοι, γιατί η Ελλάδα δεν είναι πια στον ασφυκτικό κλοιό των δανειστών, η οικονομία βγήκε από το φαύλο κύκλο και ανακάμπτει και η κοινωνία μπορεί σιγά σιγά να ανασαίνει ξανά». «Το καταφέραμε επειδή από την αρχή δουλέψαμε με σχέδιο. Επειδή νοικοκυρέψαμε τα δημόσια οικονομικά. Επειδή προωθήσαμε δύσκολες αλλά αναγκαίες διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις. Και επειδή για πρώτη φορά σταματήσαμε το πάρτι της ρεμούλας της διαφθοράς, της διασπάθισης του δημόσιου χρήματος», ανέφερε σε άλλο σημείο της ομιλίας του. «Το μεγαλύτερο κατόρθωμα ήταν όταν μέσα στα μνημόνια και τη δημοσιονομική ασφυξία καταφέραμε να βρούμε τους πόρους για να αντιμετωπίσουμε την ανθρωπιστική κρίση και να μην αφήσουμε κανέναν συμπολίτη μας αβοήθητο», πρόσθεσε.

Όπως σημείωσε: «Τώρα μπορούμε πια να είμαστε εμείς αυτοί που θα ορίζουμε το μέλλον μας και να κυβερνάμε με βάση τις δικές μας προτεραιότητες και όχι τις υποδείξεις των δανειστών και τώρα έχουμε τη δύναμη να στηρίξουμε, με δημοσιονομική ασφάλεια τη μεγάλη κοινωνική πλειοψηφία». Παράλληλα, τόνισε ότι «δεν ήταν βέβαιο και δεδομένο όταν σφίγγαμε τα δόντια να καθαρίσουμε εμείς, μαζί σας, τα σπασμένα άλλων, τα σπασμένα δεκαετιών, ότι θα φτάναμε σε ξέφωτο σήμερα, δεν ήταν δεδομένο ότι θα τελείωναν τα μνημόνια και θα ανέκαμπτε η χρεοκοπημένη οικονομία, όμως το κατάφερε η κυβέρνηση επειδή από την αρχή δούλεψε με σχέδιο». «Όμως το μεγαλύτερο κατόρθωμα δεν ήταν ότι πετύχαμε την ανάσταση της οικονομίας και την έξοδο από τα μνημόνια. Το μεγαλύτερο κατόρθωμα ήταν ότι όλα αυτά τα πετύχαμε ένω ταυτόχρονα δώσαμε και κερδίσαμε πολλές μάχες για τους πολλούς και που τότε φαίνονταν χαμένες, αλλά που τις δώσαμε με πίστη και αποφασιστικότητα κόντρα στη τρόικα και του εξωτερικού αλλά και του εσωτερικού», πρόσθεσε.

Επιπλέον, ο κ. Τσίπρας σημείωσε πως «στις μάχες που δώσαμε για τους πολλούς υπήρχαν κάποιοι που δεν έβαλαν πλάτη όλοι σ' αυτή την εθνική προσπάθεια, αλλά μας έβαζαν διαρκώς τρικλοποδιές, σε κάθε μας βήμα προπαγάνδιζαν την καταστροφή και είχαν προεξοφλήσει την αποτυχία μας αδιαφορώντας αν αυτό θα σήμαινε και αποτυχία της χώρας».

Αναφερόμενος εμμέσως πλην σαφώς στον κ. Μητσοτάκη, σημείωσε ότι απέτυχαν σε μία προς μία τις «καταστροφολογικές προβλέψεις τους και πως όταν κατέρρεαν όλα αυτά, πήγαιναν στις Βρυξέλλες και το Βερολίνο για να ζητήσουν από τους δανειστές να μη μας κάνουν τα χατίρια και να μας τιμωρήσουν». «Δεν τα ξεχνάμε όλα αυτά. Και κυρίως δεν τα ξεχνάτε εσείς οι πολίτες», τόνισε.

Κ. Μητσοτάκης: Ενεργό το δικαίωμα βέτο για Βόρεια Μακεδονία και Αλβανία

Μήνυμα πως την Κυριακή η Ελλάδα θα αλλάξει σελίδα και θα γραφτεί ξεχωριστή ιστορία, δήλωσε ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης, μιλώντας στην προεκλογική συγκέντρωση του κόμματος στην Θεσσαλονίκη. Αναφερόμενος στη Συμφωνία των Πρεσπών τόνισε πως κρατά πάντα ενεργό το δικαίωμα του βέτο στο δρόμο της γειτονικής χώρας προς την Ε.Ε. Όπως είπε χαρακτηριστικά: «Παίρνω δύναμη από την αγάπη σας και υπόσχομαι να την ανταποδώσω με ευθύνη, αλήθεια, με δουλειά, με αποτέλεσμα για όλες τις Ελληνίδες, για όλους τους Έλληνες».

«Κλείνω εδώ στη Θεσσαλονίκη μια μακρά πορεία που κράτησε κάτι παραπάνω από 3 χρόνια. Πήγα σε κάθε γωνιά της Ελλάδος. Συνάντησα χιλιάδες Έλληνες. Είδα στα μάτια τους την απογοήτευση για τα χρόνια που χάθηκαν στην κρίση. Είδα και την αποφασιστικότητα να στηρίξουν τις οικογένειές τους με αξιοπρέπεια. Πρώτα απ' όλα ο αγώνας που δίνουμε είναι για τη νεολαία . Είναι για να έχετε ένα μέλλον καλύτερο», σημείωσε.

Ο κ. Μητσοτάκης τόνισε: «Ξέρω ότι οι Έλληνες δεν θέλουν να περνάει η ζωή μπροστά τους και να νιώθουν αμέτοχοι. Ξέρω πως νιώθουν ότι μπορούν να πάρουν ξανά τα πράγματα στα χέρια τους. Αυτό το οδοιπορικό στα σπλάχνα της Ελλάδας, αυτή η πορεία με το λαό με έκανε πιο δυνατό, πιο σίγουρο για αυτά που μπορούμε να πετύχουμε». 

Αναφερόμενος στη Θεσσαλονίκη σημείωσε πως «είναι η Ελλάδα, όπως και η Μακεδονία είναι η Ελλάδα». «Η Ιστορία αυτού του τόπου μας θυμίζει ότι το έθνος μας μεγαλουργεί μόνο όταν είναι ενωμένο. Και όταν η ελληνική σημαία κυματίζει πιο ψηλά από τα κομματικά λάβαρα. Αυτό κάνουμε τώρα, αυτό πρέπει να κάνουμε. Η χώρα σήμερα ζητά μια μεγάλη πολιτική αλλαγή γι'αυτό την Κυριακή ψηφίζουμε όλοι Ν.Δ.», πρόσθεσε και σημείωσε πως «Είναι ώρα ευθύνης. Η Ν.Δ. ενώνει τις δυνάμεις της με μπροστάρη πάντα τη νεολαία. Μάθαμε από τα λάθη μας αλλά μάθαμε περισσότερα από τα λάθη των άλλων . Η σημερινή Ν.Δ. είναι ενωμένη και ανανεωμένη».

Όπως τόνισε: «Αναλαμβάνω την ευθύνη που μου αναλογεί να ενώσω τους Έλληνες και να γράψουμε μαζί ιστορία». «Αδέρφια μου Μακεδόνες, έχω ως Κρητικός το δικαίωμα να σας προσφωνώ έτσι γιατί έχουν ενωθεί με το αίμα κοινών αγώνων. Ο παππούς μου Κυριάκος ίδρυσε σώμα Κρητών εθελοντών και πολέμησε στη Σιάτιστα. Νιώθω και εγώ Μακεδόνας όπως Μακεδονες νιώθουν όλοι οι Έλληνες μετά τη Συμφωνία των Πρεσπών. Ο κ. Τσίπρας αναγνώρισε μακεδονική εθνότητα, ταυτότητα και γλώσσα στους γείτονες. Είπε ναι εκεί που οι προηγούμενοι πρωθυπουργοί είπαν όχι», επεσήμανε.

Μιλώντας για τη Συμφωνία των Πρεσπων, ο κ. Μητσοτάκης τόνισε πως «πήραμε από την αρχή ως Ν.Δ. μια ξεκάθαρη θέση, στάθηκα απέναντι στο λάθος του ΣΥΡΙΖΑ που πήγε να διχάσει τους Έλληνες. Διαφώνησα με ισχυρούς Ευρωπαίους. Έγινα δυσάρεστος σε κάποιους γιατί έβαλα πάνω το καλό της χώρας μας. Είπα όχι . Αυτό έπρεπε και αυτό έκανα γιατί αυτό ήταν και είναι το καθήκον μου». «Εξήγγειλα μεγάλη καμπάνια για την προβολή της Μακεδονίας μας, της πραγματικής Μακεδονίας παντού στον κόσμο. Θα συνεργαστούμε με τον νυν και επόμενο περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολο Τζιτζικώστα. Θα προωθήσουμε δέσμη μέτρων που θα θωρακίζουν τα προϊόντα μας», σημείωσε.

Παράλληλα, τόνισε πως κρατά πάντα ενεργό το δικαίωμα του βέτο στο δρόμο της γειτονικής χώρας προς την Ε.Ε. «Το ίδιο ισχύει και για τη γειτονική Αλβανία. Θα προστατεύσω τα δικαιώματα της ελληνικής εθνικής μειονότητας. Και αν αυτά δεν γίνουν σεβαστά να ξεχάσει η Αλβανία την ευρωπαϊκή της πορεία. Και θα επιδιώξω τη διεθνή αναγνώριση της γενοκτονίας των Ποντίων». «Θα αγωνιστώ στην Ευρώπη για την προστασία των συνόρων μας γιατί σύνορα υπάρχουν και δεν είναι μια γραμμή στο χάρτη», ανέφερε ο Αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, τονίζοντας πως «η Ν.Δ. είναι η μεγάλη πατριωτική παράταξη που διασφάλισε τα εθνικά συμφέροντα σε όλες τις κρίσιμες στιγμές από το 1974 και μετά με αλήθειες και με ρεαλισμό».

Επιπλέον ο κ. Μητσοτάκης υποσχέθηκε «οικονομία με λιγότερους φόρους και περισσότερες επενδύσεις. Με νέες καλοπληρωμένες δουλειές. Για ένα κράτος που θα προστατεύει τους πολίτες από τους εγκληματίες, από τη βία των μολότοφ. Η ασφάλεια δικαίωμα όλων και πρώτα από όλα των παιδιών που πρέπει να σπουδάζουν χωρίς κουκουλοφόρους στα πανεπιστήμια. Γι' αυτό θα καταργήσουμε το άσυλο. Μίλησα για ένα κράτος δικαίου. Για μια κοινωνία με αλληλεγγύη».

Μιλώντας για το διακύβευμα το εκλογών, ο κ. Μητσοτάκης δήλωσε πως «ύστερα από 4 χρόνια οι πολίτες θα έχουν την ευκαιρία να επιλέξουν το δρόμο που θέλουν για τη χώρα. Η ψήφος είναι βαριά όπως βαριά είναι και η ευθύνη κάθε ψηφοφόρου ξεχωριστά. Με την ψήφο μας παίρνουμε θέση. Επιλέγουμε την αλήθεια ή το ψέμα; Επιλέγουμε την προκοπή ή την ταπείνωση; Την ενότητα ή το διχασμό; Αυτή την Κυριακή ψηφίζουμε για το ποια Ελλάδα θέλουμε. Γι' αυτό δεν έχουν θέση χαμένες ή χαλαρές ψήφοι. Δεν υπάρχουν περιθώρια για πειράματα ή ίσες αποστάσεις. Ή με τη Ν.Δ. του αύριο ή με τον ΣΥΡΙΖΑ του χθες». «Μόνο η ανάπτυξη θα φέρει καλύτερους μισθούς και αυξήσεις στις συντάξεις. Θα πολεμήσουμε τη φτωχοποίηση με κάθε τρόπο. Θα δίνουμε διπλάσιες αυξήσεις σε χαμηλόμισθους και χαμηλοσυνταξιούχους σε μόνιμη βάση. Είμαστε έτοιμοι να κυβερνήσουμε. Θα διατηρήσουμε το αφορολόγητο εκεί που είναι σήμερα. Καταργούμε αμέσως τη μείωση που μόνος του ψήφισε ο ΣΥΡΙΖΑ», συμπλήρωσε.

Σχολιάζοντας δεικτικά την καταβολή των συντάξεων, ο κ. Μητσοτάκης τόνισε: «Είδα ότι με υπουργική απόφαση δόθηκαν οι συντάξεις του Ιουνίου σήμερα. Μέχρι την Κυριακή είναι ικανοί να δώσουν και του Ιουλίου και του Αυγούστου. Δεν θα αλλάξει τίποτα. Οι συνταξιούχοι θα στείλουν το λογαριασμό στο Μαξίμου». Παράλληλα, ανέφερε πως κανένα παιδί δεν θα μείνει εκτός παιδικού σταθμού με κυβέρνηση της Ν.Δ., ενώ για το δημογραφικό, δήλωσε πως θα δίνονται 2.000 ευρώ σε κάθε νέο παιδί που θα γεννιέται στην πατρίδα μας.

ΑΜΠΕ

«The New Daily Mail» 
TheNewDailyMail
VIDEO
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ