2019-05-25 19:00:18
Φωτογραφία για Η Ρόδος στα 6 νησιά που συνδυάζουν διακοπές και sightseeing
Ρόδος: Sightseeing on the road

Αρχαιολογικοί θησαυροί, nightlife, υπέροχες παραλίες και ξενοδοχειακές υποδομές για όλα τα γούστα είναι μόνο απ’ όσα προσφέρουν τα παρακάτω νησιά, τα οποία και πρέπει να μπουν στην bucket list σας.

Ναυαρχίδα του ελληνικού τουρισμού, με μια από τις πιο καλοδιατηρημένες μεσαιωνικές πόλεις, η Ρόδος, έχει μερικούς από τους σημαντικότερους αρχαιολογικούς χώρους και μια πολύ ενδιαφέρουσα ενδοχώρα. Η αναπτυγμένη ξενοδοχειακή υποδομή, θα σας δώσει πληθώρα επιλογών, με τους πιο δημοφιλείς προορισμούς διαμονής να είναι η πόλη, η Λίνδος, αλλά και τα κοντινά σ’ αυτά παραθαλάσσια θέρετρα. Το αυτοκίνητο είναι απαραίτητο για ένα roadtrip από την Κοιλάδα με τις Πεταλούδες και τα Λουτρά της Καλλιθέας, μέχρι το λόφο της Φιλερήμου και την Αρχαία Κάμιρο. Αν πάλι θέλετε να κάνετε ένα ταξίδι στο χρόνο επισκεφτείτε τη μεσαιωνική πόλη της Ρόδου, την Ακρόπολη και τα μοναδικά καπετανόσπιτα της Λίνδου, αλλά και το Μανδράκι, το μικρό λιμάνι, με τα επιβλητικά κτίρια από την εποχή της Ιταλοκρατίας.


Κρήτη: Ανεξάντλητες επιλογές

Απέραντες ονειρεμένες παραλίες, ενετικές παλιές πόλεις, κάστρα, φοινικοδάση και μοναδικοί αρχαιολογικοί χώροι βοήθησαν την Κρήτη να σκαρφαλώσει στην κορυφή της ταξιδιωτικής λίστας για πολλά και διαφορετικά στιλ διακοπών. Με μια ξεχωριστή αρχαιολογική κληρονομιά δε θα μπορούσε να λείπει από τη λίστα των ιδανικών νησιών για sightseeing. Οι δύο κορυφαίοι αρχαιολογικοί χώροι της Κνωσού και της Φαιστού, που αποτέλεσαν κέντρο του μινωικού πολιτισμού, περιμένουν να τους ανακαλύψετε- για τον περίφημο δίσκο της Φαιστού, που χρονολογείται πιθανώς από το 17ο αιώνα π.Χ, και δεν έχει πλήρως αποκρυπτογραφηθεί θα πάτε στο Αρχαιολογικό Μουσείου Ηρακλείου. Όλα τα αρχαιολογικά μουσεία του νησιού αξίζουν μια επίσκεψη, ενώ στις πρώτες επιλογές σημειώστε ακόμη τα ενετικά μνημεία του Ηρακλείου, το Ναυτικό Μουσείο των Χανίων, στο ενετικό λιμάνι, στο φρούριο του Φιρκά και τη Μονή της Πρέβελης στο νομό Ρεθύμνου.

Λέσβος: Πλουραλισμός σε μεσογειακό τοπίο

Στο ανατολικό Αιγαίο, σε απόσταση αναπνοής από τις ακτές της Τουρκίας, βρίσκεται ένα νησί για όλα τα γούστα. City hotels, ξενοδοχεία διακοπών, ξενώνες μέσα σε ελαιώνες και boutique hotels σε αρχοντικά είναι μόνο μερικές από τις επιλογές διαμονής που καλύπτουν διαφορετικές ανάγκες. Και εδώ για να γνωρίσετε τις ομορφιές του νησιού, από την αρχοντική πόλη με το Κάστρο ως το Κάστρο του γραφικού Μόλυβου κι από την παραδοσιακή Αγιάσο ως το Πλωμάρι, θα χρειαστείτε αυτοκίνητο. Το Απολιθωμένο Δάσος σας προκαλεί να το επισκεφτείτε, αφού τα απολιθωμένα δέντρα με τις ρίζες τους βρίσκονται στην ίδια θέση για εκατομμύρια χρόνια, προτού γίνουν πέτρα, ενώ ανάμεσα στα αρκετά μουσεία ξεχωριστή θέση κατέχει αυτό του λαϊκού ζωγράφου Θεόφιλου. Παράλληλα. Πριν φύγετε μην ξεχάσετε να επισκεφτείτε το εξολοκλήρου ψηφιακό μουσείο «Γεώργιος Ιακωβίδης», που παρουσιάζει τη ζωή και το έργο του καλλιτέχνη.

Χίος: Μια διαρκής έκπληξη

Εντυπωσιακά χωριά, ωραία φύση και αυθεντικές γεύσεις δημιουργούν ένα ξεχωριστό σκηνικό. Στη Χώρα θα βρείτε το παλιό τζαμί, που στα 1980 μετατράπηκε σε Βυζαντινό Μουσείο, με εκθέματα που χρονολογούνται από τον 5ο μέχρι και το 18ο αιώνα, ενώ ο Κάμπος με τα υπέροχα γενοβέζικα αρχοντικά και τους εκπληκτικούς κήπους προσφέρεται για περίπατο. Αν λατρεύετε τα ψηφιδωτά και τις τοιχογραφίες μην παραλείψετε να κάνετε μια επίσκεψη στο μεσαιωνικό παλάτι του Ιουστινιανού, που στα 1822 κλείστηκαν, πριν απαγχονιστούν, οι 70 προύχοντες της Χίου. Από την άλλη μεριά, η Βόρεια Χίος προσφέρει μια πολύ διαφορετική εικόνα στον επισκέπτη με μικρά χωριουδάκια σε ψηλά βουνά, που δίνουν την αίσθηση ενός τόπου ξεχασμένου στον χρόνο και το Μοναστήρι της Νέας Μονής (Μνημείο Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς της UNESCO), γνωστό για τα μωσαϊκά του και το μακάβριο θέαμα των κρανίων των 800 σφαγιασθέντων μοναχών να συγκλονίζει τους επισκέπτες. Με έδρα τη Βολισσό, μπορείτε να επισκεφθείτε την καστροπολιτεία του Ανάβατου (ο Μυστράς του Αιγαίου) και το πανέμορφο πέτρινο χωριό Αυγώνυμα.

Κέρκυρα: ενετικό κόσμημα

Φυσικές ομορφιές και ιστορικός και καλλιτεχνικός πλούτος συνθέτουν το τέλειο σκηνικό για πολλά instagram moments. Η Παλιά Πόλη με το παλιό και το νέο φρούριο, Μνημείο Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς της UNESCO, βρίσκεται στο κέντρο του ενδιαφέροντος: κτήρια σπάνιας ομορφιάς και αρχιτεκτονικής αξίας, η Πλατεία Σπιανάδα με το Λιστόν, η μεγάλη τοξωτή στοά, οι ατελείωτες βόλτες στα καντούνια και στη συνοικία Καμπιέλο, στο Μον Ρεπό και το Αχίλλειο... Πριν φύγετε, επισκεφτείτε το μοναδικό αποκλειστικά αφιερωμένο μουσείο στην Ασιατική Τέχνη και στις αρχαιότητες της Ασίας, Μουσείο Ασιατικής Τέχνης Κέρκυρας.Ανηφορίστε μέχρι το παρατηρητήριο του Κάιζερ (σε υψόμετρο 272 μ.), στην κορυφή του λόφου πάνω από τον Πέλεκα, και αγναντέψτε τις δυτικές ακτές του νησιού, απολαύστε ένα ηλιοβασίλεμα στο Αγγελόκαστρο, αναζητήστε τα παραδοσιακά χωριά όπως, οι Κυνοπιάστες με τα παλιά αρχοντικά (μερικά χρονολογούνται από το 17ο αιώνα).

Σάμος: Το arty καλοκαιρινό ραντεβού

Με μακραίωνη ιστορία και καταπράσινες εξοχές, η Σάμος ενδείκνυται για αυτοκινητάδες. Τop θέρετρα του νησιού είναι το Πυθαγόρειο και ακολουθούν ο Μαραθόκαμπος και το Καρλόβασι που αρέσει κυρίως στους Έλληνες. Must αξιοθέατα για τους αρχαιολάτρες το Ηραίο, στο οποίο σώζονται ερείπια από τις θέρμες και ο ναός της Ήρας με τη μοναδική όρθια κολόνα και το αρχαίο υδραγωγείο Ευπαλίνειο Όρυγμα, που παρότι κατασκευάστηκε τον 6ο π.Χ. αιώνα έχει μια εντυπωσιακή σήραγγα μήκους 1.036 μέτρων. Για τους λάτρεις των μουσείων ιδανικές επιλογές είναι το Αρχαιολογικό Μουσείο Πυθαγορείου, που μέσα από 7 εκθεσιακές ενότητες αναδεικνύει τη θέαση της αρχαίας Σάμου, από τα Προϊστορικά μέχρι τα Βυζαντινά χρόνια, αλλά και το Αρχαιολογικό Μουσείο στην πρωτεύουσα, με τον εντυπωσιακό κούρο ύψους περίπου 5,50 μ. Τα τελευταία χρόνια εκτός από τα εκπληκτικά αξιοθέατα ξεπροβάλλουν μουσικά φεστιβάλ, αλλά και εκθέσεις σύγχρονης τέχνης ιδανικές για πολιτιστικές εξορμήσεις.
parapona-rodou
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ