2019-05-26 21:00:25
Φωτογραφία για Τα Σκόπια... προειδοποιούν την Ε.Ε. για την ενταξιακή πορεία της
Η Ευρωπαϊκή Ένωση θα χάσει την επιρροή της στα δυτικά Βαλκάνια και θα αυξήσει αντίστοιχα των αντιπάλων της, όπως της Ρωσίας και της Κίνας, εάν δεν υποστηρίξει την ένταξη της Βόρειας Μακεδονίας προειδοποίησε σήμερα ο υπουργός Εξωτερικών της χώρας Νικολά Ντιμιτρόφ.

Με δηλώσεις του στους Financial Times ο Νικολά Ντιμιτρόφ, επισήμανε ότι είναι δύσκολο για τα κράτη των Βαλκανίων να εκλάβουν σοβαρά τις διακηρύξεις των Βρυξελλών για ενίσχυση των δεσμών τους με την περιοχή εάν δεν επιβεβαιώσουν μια υπό όρους έναρξη της διαδικασίας προσχώρησης στην Ε.Ε.

Η εφημερίδα αναφέρει ότι πολλοί Ευρωπαίοι διπλωμάτες παραδέχονται ιδιωτικά ότι η Βαλκανική χώρα έχει εκπληρώσει τις δεσμεύσεις της, συμπεριλαμβανομένης της αλλαγής του ονόματος της που τερμάτισε μια διαμάχη δεκαετιών με τη γειτονική Ελλάδα.

Τόνισε πως τα Σκόπια έχουν κάνει σημαντική πρόοδο και αυτό πρέπει να αναγνωριστεί και επιβραβευθεί, διαφορετικά η επιρροή της Ε.Ε. θα καταστεί αδύνατη και υπογραμμίζει ότι δεν παραγνωρίζει τις επιφυλάξεις των ευρωπαϊκών κρατών, ωστόσο ως χώρα έχει κάνει σημαντικά βήματα, όπως στην καταπολέμηση της διαφθοράς και σε άλλα θέματα μεταρρυθμίσεων τα οποία δεν μπορούν να αγνοηθούν.
greece-salonikia
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ