2019-05-27 21:00:22
Φωτογραφία για Καζάνι που βράζει ο ΣΥΡΙΖΑ...
Σε κατάσταση απόλυτου σοκ βρίσκεται ο ΣΥΡΙΖΑ. Ενώ οι δημοσκοπήσεις προειδοποιούσαν, το αποτέλεσμα τους ξάφνιασε απόλυτα, έχοντας πέσει θύμα του ίδιου το μυθεύματός τους ότι αυτές ήταν κατασκευασμένες..

Τώρα τα βλέμματα στρέφονται επικριτικά κατά της ηγεσίας και πολλών εξ όσων στέκονται δίπλα της. Κατά του κ. Τζανακόπουλου ας πούμε στον οποίο καταλογίζουν λάθος επικοινωνιακή πολιτική. Τον κατηγορούν ότι έκλεισε το Μαξίμου στα ΜΜΕ επιλέγοντας μια στυγνή προπαγανδιστική πολιτική που κατέληξε μη παραγωγική, εν τέλει.

Φυσικά έντονα πυρά δέχονται και σειρά άλλων προβεβλημένων υπουργών. Εξέχουσα θέση κατέχει ο Παύλος Πολάκης, για τον διαρκή επιθετικό λόγο του, ο οποίος απομάκρυνε μετριοπαθείς ψηφοφόρους. Η τακτική αυτή μεγιστοποίησε αξιακά, λόγω σύγκρισης, την συμπεριφορά των στελεχών της ΝΔ.

Στόχος γίνεται φυσικά και ο Νίκος Παππάς, τόσο για την πολυπραγμοσύνη τους σε θέματα ΜΜΕ και ειδικά τηλεόρασης, όσο καις τα περίεργες δοσοληψίες και τον ξαφνικό πλουτισμό του παιδικού του φίλου κ. Πετσίτη. Ο ΣΥΡΙΖΑ προσπερνούσε την παρουσία Πετσίτη στα μέσα και τα έξω του Μαξίμου, αλλά δεν το ξεπέρασε ο λαός. Αυτοί που ήρθαν προβάλλοντες το ηθικό πλεονέκτημα, κατέληξαν σε συμπεριφορές ίδιες με αυτές που καταλόγιζαν στους προηγούμενους, με κάτι χειρότερο.


Οι προηγούμενοι έσκυβαν το κεφάλι, κοκκίνιζαν λίγο και προσπαθούσαν να δικαιολογηθούν. Ετούτοι ζητούσαν και τα ρέστα, έβριζαν και απαξίωναν όποιον τους έκανε κριτική!

Βασικός συντελεστής του σοκ που υφίσταται ο ΣΥΡΙΖΑ, λόγω της απόστασης του αναμενόμενου αποτελέσματος από αυτό που τελικά κατεγράφη, είναι ο Χριστόφορος Βερναρδάκης. Όταν στα ραδιοτηλεοπτικά μέσα διακήρυττε ότι το ΚΙΝΑΛ μπορεί και να μη μπει στη Βουλή ενώ η νίκη του ΣΥΡΙΖΑ είναι επί θύραις, συνέβαλε να δημιουργηθεί μια ψευδής πραγματικότητα στα μέλη του ΣΥΡΙΖΑ.

Διερωτούνται δε, αν αυτές οι δηλώσεις του ήταν κακοστημένη προπαγάνδα προς τα έξω, ή με τέτοια λαθεμένα στοιχεία τροφοδοτούσε και τον πρωθυπουργό.

Ούτως ή άλλως το στελεχικό δυναμικό του ΣΥΡΙΖΑ δεν έδειχνε να έχει επαφή με την πραγματικότητα. Είναι χαρακτηριστικό ότι πίστευαν - με βάση συζητήσεις που είχε ο γράφων - πως η διαφορά θα είναι το πολύ μέχρι δύο μονάδες. Αυτό θα αποτελούσε σοκ στο εσωτερικό της ΝΔ, και θα άρχιζε η διαδικασία αποπομπής του Μητσοτάκη από την προεδρία του κόμματος.

Μέσα σε αυτό τον στρόβιλο που θα βρισκόταν η αξιωματική αντιπολίτευση, λόγω των διαδικασιών αναζήτησης αρχηγού, και πριν ο νέος εγκλιματιστεί και αποκτήσει τα κλειδιά του κόμματος, θα φτάναμε στον Σεπτέμβρη όπου θα κηρύσσονταν οι εκλογές, με αποτέλεσμα η νέα νίκη της κυβέρνησης να είναι δεδομένη. Αυτά τα πίστευαν και τα έλεγαν απολύτως σοβαρά!

Από την κριτική εξάλλου δεν γλυτώνει και ο ίδιος ο πρωθυπουργός, κυρίως γιατί ανάγκασε τον ΣΥΡΙΖΑ να καταναλώσει πολιτικό κεφάλαιο με την προσέλκυση των «γεφυραίων» αλλά και των ΠΑΣΟΚων στους οποίους έδωσε υπουργικές θέσεις.

Η ομάδα των 53 δεν αμφισβητεί ευθέως τον κ. Τσίπρα, αλλά το μοντέλο διοίκησης που έχει επιβάλει στο κόμμα. Φυσικά αν η διαφορά στις εθνικές διευρυνθεί, δεν αποκλείεται κάποιοι να θέσουν και θέμα ηγεσίας, αν και δεν υπάρχει ορατός αντικαταστάτης του κ. Τσίπρα. Αλλά αυτό αφορά τις μετά τις εθνικές εκλογές διεργασίες.

Είναι χαρακτηριστικό ότι ο Νίκος Φίλης, απέδωσε την ήττα μεταξύ άλλων και στο «ύφος της εξουσίας».

Σήμερα το απόγευμα θα πραγματοποιηθεί σε κεντρικό ξενοδοχείο στο Μεταξουργείο, ευρεία σύσκεψη στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ, της ΚΕ και του συντονιστικού της «Προοδευτικής Συμμαχίας», προκειμένου να συζητήσουν τις αιτίες της ήττας και να αποφασιστούν τα επόμενα βήματα.
greece-salonikia
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ