2019-05-28 13:04:14
Φωτογραφία για Η Άγκυρα αναφέρει για πρώτη φορά ότι ίσως καθυστερήσει η εγκατάσταση των ρωσικών S400
Ένας κορυφαίος αξιωματούχος της Τουρκίας πρότεινε για πρώτη φορά δημόσια ότι η παράδοση του ρωσικού συστήματος αντιπυραυλικής άμυνας μπορεί να πραγματοποιηθεί αργότερα από ό, τι είχε προγραμματιστεί, δίνοντας ενδεχομένως περισσότερο χρόνο για να αποφευχθεί μια επικείμενη αντιπαράθεση με τις ΗΠΑ.

"Μπορεί το σύστημα S400 μην εγκατασταθεί τον Ιούνιο αλλά θα έρθει τους επόμενους μήνες", δήλωσε ο υπουργός Άμυνας Hulusi Akar στην τηλεοπτική υπηρεσία Haberturk αργά τη Δευτέρα. "Η διαδικασία έχει ξεκινήσει".

Η παράδοση των πυραύλων είχε αρχικά προγραμματιστεί για τον Ιούλιο, αλλά η Ρωσία πρότεινε να το αναβάλει κατά ένα μήνα, σύμφωνα με τα όσα λέγονται από την πλευρά της Τουρκίας. Δεν ήταν σαφές για ποιους λόγους και για πόσο καιρό αναβάλλεται η εγκατάστασή τους σε τουρκικό έδαφος.

Παράλληλα, η Άγκυρα την περασμένη εβδομάδα δήλωσε ότι συνεργάζεται με την Ουάσινγκτον για να καθορίσει την ημερομηνία, κατά την οποία θα μπορούσε να πραγματοποιηθεί μια πιθανή επίσκεψη του προέδρου των ΗΠΑ Donald Trump, πιθανώς τον Ιούλιο.


Ο Πρόεδρος Recep Tayyip Erdogan είχε αρνηθεί προηγουμένως τις αμερικανικές απαιτήσεις, που ζητούσαν η Τουρκία να καθυστερήσει την αγορά των S-400, μια συμφωνία που εξόργισε την κυβέρνηση του Trump και προκάλεσε απειλές περί σκληρών κυρώσεων. Ο Akar δήλωσε ότι η Τουρκία θα ολοκληρώσει την αξιολόγηση της τελευταίας πρότασης των ΗΠΑ για την πώληση του συστήματος αεροπορικής άμυνας Patriot μέχρι τον Οκτώβριο ή τον Νοέμβριο.
starxeiamas
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
Χάλκη: Χαμηλές ταχύτητες
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
Χάλκη: Χαμηλές ταχύτητες
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ