2019-05-29 12:02:54
Φωτογραφία για Ευρωεκλογές: Συνεχίζεται η μάχη του σταυρού για Ζαγοράκη-Αμυρά
Προβάδισμα για τον αρχηγό της Εθνικής ομάδας ποδοσφαίρου του 2004 - Ποιοι εκλέγονται στην ευρωβουλή  Υπερμαραθώνιο θυμίζει η διαδικασία καταμέτρησης-ενσωμάτωσης των

ψήφων στις Ευρωεκλογές και στους μεγάλους δήμους της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης, καθώς τρεις ημέρες μετά το κλείσιμο των κάλπεων, το υπουργείο Εσωτερικών πασχίζει να δώσει τα τελικά αποτελέσματα.

Με το 99,29% των εκλογικών τμημάτων και το 61,81% των ψήφων, ο συνδυασμός του Γιάνη Βαρουφάκη έχασε την έδρα που κέρδιζε στην αρχή της διαδικασίας, ενώ η Νέα Δημοκρατία εκλέγει οκτώ ευρωβουλευτές, προσδίδοντας αγωνία στη διαδικασία, καθώς γίνεται μεγάλο «ντέρμπι» μεταξύ του Θοδωρή Ζαγοράκη και του Γιώργου Αμυρά για την τελευταία όγδοη θέση στο ευρωκοινοβούλιο

Την κούρσα στη λίστα της Νέας Δημοκρατίας, που συγκεντρώνει ποσοστό 33,12%, οδηγεί ο Στυλιανός Κυμπουρόπουλος, με 371.019 ψήφους και ακολουθεί ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης με 310.933 ψήφους. Στην «ουρά», δίνουν μάχη ο Θοδωρής Ζαγοράκης, με 115.062 ψήφους και ο Γιώργος Αμυράς με 114.543 ψήφους.


Πιο συγκεκριμένα, από τη Νέα Δημοκρατία εκλέγονται οι Στέλιος Κυμπουρόπουλος, Βαγγέλης Μεϊμαράκης, Μαρία Σπυράκη, Ελισσάβετ Βόζεμπεργκ Βρυωνίδη, Μανόλης Κεφαλογιάννης, Άννα-Μισέλ Ασημακοπούλου, Γιώργος Κύρτσος και Θοδωρής Ζαγοράκης.

Στον ΣΥΡΙΖΑ, που συγκεντρώνει ποσοστό 23,77%, εκλέγονται έξι ευρωβουλευτές, ενώ η λίστα έχει ξεκαθαρίσει. Πιο συγκεκριμένα, πρώτος σε ψήφους είναι ο Δημήτρης Πάπαδημούλης (179.857) και ακολουθούν οι Έλενα Κουντουρά, Κώστας Αρβανίτης, Στέλιος Κούλογλου, Αλέξανδρος Γεωργούλης και Πέτρος Κόκκαλης.

Το Κίνημα Αλλαγής (ΚΙΝΑΛ), με ποσοστό 7,72% εκλέγει δύο ευρωβουλευτές και συγκεκριμένα τους Νίκο Ανδρουλάκη και Εύα Καϊλή.

Το ΚΚΕ, με ποσοστό 5,34%, εκλέγει επίσης δύο ευρωβουλευτές και συγκεκριμένα τους Κωνσταντίνο Παπαδάκη και Λευτέρη Νικολάου Αλαβάνο.

Δύο ευρωβουλευτές εκλέγει η Χρυσή Αυγή (4,88%) (Ιωάννη Λαγό και Θανάση Κωνσταντίνου), ενώ η Ελληνική Λύση (4,18%) παίρνει μία έδρα, την οποία κερδίζει ο Κυριάκος Βελόπουλος.
anatakti
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ