2019-05-29 12:54:42
Φωτογραφία για Πανελλαδικές 2019: Οι παγίδες και τα παράδοξα - Διαβάστε τι αλλάζει
Οι Πανελλαδικές εξετάσεις ξεκινούν στις 7 Ιουνίου - Μια εξεταστική περίοδος γεμάτη

απρόοπτα, με νέο Μηχανογραφικό, τμήματα απροσδιορίστου χαρακτήρα - Αύξηση εισακτέων στη σχολή Αστυφυλάκων

Οι Πανελλαδικές 2019 ξεκινούν στις 7 Ιουνίου για τη μεγαλύτερη κατηγορία των Ημερήσιων Λυκείων και μια ημέρα νωρίτερα, στις 6 του μήνα, για τα Επαγγελματικά Λύκεια.

Μια εξεταστική περίοδος γεμάτη απρόοπτα, με νέο Μηχανογραφικό, τμήματα απροσδιορίστου χαρακτήρα, ξεκινά σε λίγες ημέρες, με τις φετινές πανελλαδικές εξετάσεις να γίνονται στη «σκιά» των βουλευτικών εκλογών.

Η συνολική φετινή περίοδος των πανελλαδικών διαγωνισμών ολοκληρώνεται με τα Ειδικά Μαθήματα στις 2 Ιουλίου.

Το φετινό Μηχανογραφικό, το οποίο για πρώτη φορά δεν θα περιλαμβάνει ΤΕΙ, θα έχει περισσότερα από 150 νέα τμήματα και προγράμματα σπουδών για τα οποία δεν έχουν δοθεί ακόμη αναλυτικές πληροφορίες.


Αποτέλεσμα; Γρίφοι και παγίδες να βρίσκονται στο δρόμο των περίπου 100.000 υποψηφίων όλων των κατηγοριών που θα διεκδικήσουν τις 78.336 θέσεις.

Οι δύο παγίδες, σύμφωνα με ρεπορτάζ από τα «ΝΕΑ», είναι τα ασαφή όρια στα τμήματα των μηχανικών που φέτος έχουν διπλασιαστεί με τις πανεπιστημιοποιήσεις των ΤΕΙ. Σημαντική εκκρεμότητα αποτελεί το ότι τα πρώην πολυτεχνικά ΤΕΙ εξακολουθούν να προσφέρουν τετραετείς σπουδές και όχι πενταετείς. Επιπλέον, τίθεται το ερώτημα: στις μετεγγραφές φέτος θα δούμε αντιστοίχιση των έως πέρυσι τετραετούς φοίτησης φοίτησης ΤΕΙ με αντίστοιχα πενταετούς φοίτησης πολυτεχνείων;

Το δημοσίευμα επισημαίνει,ακόμη ότι χρειάζεται πολλή προσοχή η περίπτωση του Παιδαγωγικού Τμήματος Εκπαίδευσης που λειτουργεί φέτος για πρώτη φορά στο Πανεπιστήμιο Αθηνών και θα προσφέρεται ως επιλογή σε όλα τα επιστημονικά πεδία.

Πανελλαδικές 2019: Αύξηση εισακτέων στη σχολή Αστυφυλάκων

Αύξηση εισακτέων προβλέπει η προκήρυξη της Ελληνικής Αστυνομίας για τις δημοφιλείς αστυνομικές σχολές, μια αύξηση που έρχεται μετά από αρκετά χρόνια που είχε παγώσει ο αριθμός εισακτέων. Ειδικότερα, η Σχολή Αστυφυλάκων θα λάβει τον ερχόμενο Σεπτέμβρη 310 εισακτέους, έναντι 250 πέρσι, δηλαδή 60 περισσότερους, ενώ η Σχολή Αξιωματικών παραμένει στα ίδια επίπεδα με πέρσι(40).
anatakti
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ