2019-05-30 14:00:11
Φωτογραφία για Εργαζόμενοι ΟΑΣΘ και ΚΙΝΑΛ εναντίον Σπίρτζη..
Κόντρα ξέπασε μεταξύ του υπουργού Μεταφορών και των εργαζόμενους στον ΟΑΣΘ οι οποίοι χαρακτηρίζουν «ατυχή» τη δήλωση του Χρήστου Σπίρτζη, σχετικά με την ενεργοποίηση του ΑΣΥΘ. 

Κατά του υπουργού Μεταφορών στρέφεται και το Κίνημα Αλλαγής με ανακοίνωσή του.

Η ανακοίνωση του ΟΑΣΘ

«Προκλητικές και εκβιαστικές οι πρόσφατες δηλώσεις του Υπουργού Υποδομών και Μεταφορών Χρήστου Σπίρτζη, ότι }"δεν θα ενεργοποιήσουμε τον ΑΣΥΘ, δηλαδή το σχήμα που διαδέχεται τον ΟΑΣΘ. Ούτε θα κάνουμε κάτι άλλο. Αυτό θα το αποφασίσει ο ελληνικός λαός με τις επιλογές που θα κάνει στις εθνικές εκλογές. Αυτό ισχύει για μια σειρά από χώρους, επαγγέλματα, που θα επιλέξουν αν θέλουν την πολιτική πρόταση που έχει ο ΣΥΡΙΖΑ ή αν θα επιλέξουν την πολιτική πρόταση που έχει η ΝΔ και ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Στο χώρο των δημόσιων πλέον αστικών συγκοινωνιών της Θεσσαλονίκης που γινόταν ένα πάρτυ δεκαετιών όταν ήταν ιδιωτικός θα επιλέξουν οι Θεσσαλονικείς, όντως αν πρέπει να είναι δημόσιος ή ιδιωτικός. Να το επιλέξουν και οι Εργαζόμενοι και οι άνεργοι που δεν πληρώνουν πλέον εισιτήριο".


Όπως τονίζεται στην ανακοίνωση οι «εργαζόμενοι στον ΟΑΣΘ, οι Θεσσαλονικείς και όλοι οι Έλληνες πολίτες, ούτε εκβιάζονται, ούτε εξαγοράζονται και θα ψηφίσουν κατά συνείδηση, με βάση την γενικότερη κυβερνητική και προγραμματική πολιτική, αξιολογώντας το σύνολο των προγραμμάτων όλων των κομμάτων και όχι τη πολιτική σε ένα μεμονωμένο τομέα».

Το Κίνημα Αλλαγής σε ανακοίνωσή του χαρακτηρίζει «προκλητική» τη δήλωση του υπουργού Μεταφορών.

Το ΚΙΝΑΛ κατηγορεί τον υπουργό πως «επιχειρεί να εκβιάσει τους εργαζόμενους στον ΟΑΣΘ και τους πολίτες στη Θεσσαλονίκη, για να υφαρπάξει την ψήφο τους εν όψει εθνικών εκλογών» και προσθέτει ότι «έχει ήδη απαξιώσει τις αστικές συγκοινωνίες της Θεσσαλονίκης».

«Το Κίνημα Αλλαγής πιστεύει απόλυτα στην ανάγκη διαφύλαξης του δημόσιου ρόλου και κοινωνικού χαρακτήρα των αστικών συγκοινωνιών της Αθήνας και Θεσσαλονίκης. Η πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ είναι εκείνη που ανοίγει τον δρόμο για τα σχέδια της ΝΔ για παράδοση των αστικών συγκοινωνιών στα ιδιωτικά συμφέροντα», σημειώνει ακόμη το Κίνημα Αλλαγής.
greece-salonikia
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ