2019-05-31 11:21:50
Φωτογραφία για Υπόθεση Δ. Γραικού: Στον εισαγγελέα ο 46χρονος έμπορος κρεάτων
Στον εισαγγελέα αναμένεται να οδηγηθεί ο 46χρονος έμπορος κρεάτων που κρατείται στην Ασφάλεια Θεσσαλονίκης, κατηγορούμενος για τη δολοφονία του 59χρονου κτηνοτρόφου Δημήτρη Γραικού, το πτώμα του οποίου εντοπίστηκε θαμμένο στο χωριό Ανατολικό, 25 χιλιόμετρα έξω από τη Θεσσαλονίκη.

Ο τραγικός επίλογος στην υπόθεση της μυστηριώδους εξαφάνισης του άτυχου κτηνοτρόφου, τα ίχνη του οποίου αγνοούνταν από τον Νοέμβριο του 2016, γράφτηκε  χθες το απόγευμα στην κτηνοτροφική μονάδα του 46χρονου, όπου έφτασαν αστυνομικοί προκειμένου να ερευνήσουν τις εγκαταστάσεις, με τη συνδρομή ειδικού εξοπλισμού και ανιχνευτή μετάλλων. Ο έμπορος υπέδειξε το σημείο όπου ήταν θαμμένη η σορός του 59χρονου, όπως επίσης ένα δεύτερο σημείο, στις ίδιες εγκαταστάσεις, όπου ο ίδιος είχε θάψει το αγροτικό αυτοκίνητο του νεκρού. Η σορός ανασύρθηκε και μεταφέρθηκε στην Ιατροδικαστική Υπηρεσία Θεσσαλονίκης για να υπάρξει επίσημη επιβεβαίωση της ταυτότητας του 59χρονου, αλλά και να διαπιστωθούν τα αίτια του θανάτου του.


Κατά την πολύωρη ανάκριση που ακολούθησε ο 46χρονος φέρεται να ισχυρίστηκε ότι είχε κάποιες οικονομικές διαφορές με τον κτηνοτρόφο και ότι στη διάρκεια συνάντησής τους λογομάχησαν με αποτέλεσμα, υπό συνθήκες που ερευνώνται, ο άτυχος κτηνοτρόφος να πέσει στο έδαφος και να τραυματιστεί θανάσιμα.

Η υπόθεση παρέμενε γρίφος επί δυόμισι χρόνια για τις διωκτικές αρχές. Ο Δημήτρης Γραικός από το Ωραιόκαστρο Θεσσαλονίκης είχε εξαφανιστεί το απόγευμα της 3ης Νοεμβρίου 2016. Από την έρευνα των διωκτικών αρχών προέκυψε ότι τελευταία φορά που εθεάθη ήταν στο σφαγείο της Χαλάστρας, απ' όπου αναχώρησε με το αγροτικό του αυτοκίνητο. Έκτοτε χάθηκαν τα ίχνη του.

Για την υπόθεση είχε καταθέσει μήνυση για ανθρωποκτονία εκ προθέσεως ο αδελφός του κτηνοτρόφου, με την Αντιεισαγγελέα Πρωτοδικών να προτείνει την αρχειοθέτησή της. Η συγκεκριμένη πρόταση όμως δεν εγκρίθηκε από τον Αντιεισαγγελέα Εφετών Βασίλη Φλωρίδη, ο οποίος, τον περασμένο Φλεβάρη, επέστρεψε τη δικογραφία στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης, εισηγούμενος την άσκηση ποινικής δίωξης για ανθρωποκτονία εκ προθέσεως, κατά παντός υπευθύνου. Η δικογραφία βρισκόταν τον τελευταίο καιρό στα χέρια Ανακρίτριας, η οποία είχε ξεκινήσει νέο κύκλο καταθέσεων και ερευνών, που τελικώς οδήγησαν στην εξιχνίαση της υπόθεσης.

ΑΜΠΕ

«The New Daily Mail» 
TheNewDailyMail
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ