2019-05-31 12:36:17
Φωτογραφία για Γεννήθηκε το πιο μικρό μωρό του κόσμου - Ζυγίζει μόλις 245 γραμμάρια, πήρε εξιτήριο μετά από πέντε μήνες
Νοσοκομείο της Καλιφόρνιας ανακοίνωσε χθες Τετάρτη τη γέννηση του πιο μικρού μωρού παγκοσμίως, ενός κοριτσιού που ζύγιζε μόλις 245 γραμμάρια.

Το βρέφος, το οποίο το προσωπικό του νοσοκομείου Sharp Mary Birch στο Σαν Ντιέγκο είχε ονομάσει Σέιμπι, πήγε σπίτι του στα μέσα Μαΐου, αφού πέρασε πέντε μήνες στη μονάδα εντατικής θεραπείας. «Είναι ένα χαρούμενο βρέφος που ζυγίζει περίπου 2,3 κιλά και είναι καλά στην υγεία του», ανακοίνωσε το νοσοκομείο.

Το μωρό γεννήθηκε τον Δεκέμβριο και ήταν 23ων εβδομάδων και τριών ημερών. Οι γιατροί αποφάσισαν να κάνουν εκτάκτως καισαρική στη μητέρα του καθώς κινδύνευε η ζωή της εξαιτίας επιπλοκών στην εγκυμοσύνη. Στον πατέρα του βρέφους ανακοίνωσαν ότι έχει στη διάθεσή του μόλις μία ώρα με την κόρη του προτού εκείνη πεθάνει.

Μια κύηση διαρκεί κατά μέσο όρο 40 εβδομάδες και ένα έμβρυο θεωρείται βιώσιμο μεταξύ της 24ης και της 26ης εβδομάδας. Τα πολύ πρόωρα μωρά, πριν την 28η εβδομάδα, συχνά υποφέρουν από σοβαρές επιπλοκές και οι πιθανότητες επιβίωσής τους είναι μικρές.

via
 
olalathos
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ