2019-06-01 08:41:55
Φωτογραφία για Project Athena laptops της Intel με αυτονομία 9 ωρών
Το φιλόδοξο νέο σχέδιο για τους φορητούς υπολογιστές νέας γενιάς της Intel με το όνομα Project Athena δίνει έμφαση στο πεδίο της αυτονομίας.  Η Intel μίλησε για πρώτη φορά για το Project Athena στο φετινό Consumer Electronics Show στο Λας Βέγκας, στις αρχές του χρόνου, κάνοντας λόγο για την επικείμενη παρουσίαση μίας νέας οικογένειας φορητών υπολογιστών που θα ανταποκρίνεται σε όλες τις απαιτήσεις του μοντέρνου χρήστη.  

Βασικός άξονας για να μπορεί κανείς να εκτελεί όλες τις εργασίες του με έναν φορητό υπολογιστή, σύμφωνα με τη φιλοσοφία της Intel, είναι η αυτονομία που προσφέρει ένα μηχάνημα και έτσι, η Intel ξεκαθαρίζει ότι τα laptop που θα ανήκουν στο Project Athena, θα πρέπει να έχουν αυτονομία 9 ωρών τουλάχιστον και μάλιστα σε πραγματικές συνθήκες χρήσης, όχι σε κάποια θεωρητική μέτρηση με τις ιδανικές συνθήκες λειτουργίας.  

Οι προϋποθέσεις της Intel θέτουν ένα αυστηρό πλαίσιο, προκειμένου να έχουν όλα τα laptop του Project Athena την υποσχόμενη αυτονομία σε πραγματικές συνθήκες, ενώ ιδιαίτερη μνεία γίνεται και στο γεγονός ότι οι συσκευές αυτές θα πρέπει να υποστηρίζουν και λειτουργία ταχείας φόρτισης που να επιτρέπει στην μπαταρία να προσφέρει αυτονομία τουλάχιστον 4 ωρών με μία φόρτιση 30 λεπτών.  


Οι επιδόσεις, αλλά και τα τεχνικά χαρακτηριστικά των μοντέλων που θα ανήκουν στην κατηγορία Project Athena θα πρέπει να ανήκουν στην πλευρά του high end, αφού εδώ γίνεται λόγος για συσκευές που θα πωλούνται σε τιμές που θα ξεπερνούν τα 700 ευρώ.  

Σε κάθε περίπτωση, η Intel φέρεται αποφασισμένη να επαναλάβει τα όσα είχε κάνει και με την κατηγορία των Ultrabooks πριν από μερικά χρόνια, όταν είχε καταφέρει να προσφέρει στην αγορά μια σειρά από πολύ ενδιαφέρουσες εναλλακτικές προτάσεις με premium χαρακτηριστικά και λειτουργικό σύστημα Windows, για όσους σκόπευαν να αποκτήσουν το MacBook Air της Apple. Τα Ultrabooks θεωρήθηκαν ως μία εμπορική επιτυχία. pestaolagr

Freegr network blog- News about pc, technology.
freegr
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ