2019-06-03 17:59:08
Φωτογραφία για Καμπάνια ΦΣ Κρήτης για προστασία από τα κουνούπια
Προς μέλη ΦΣ Κρήτης , ΔΣ ΠΦΣ

Αγαπητοί συνάδελφοι,

Οι Φαρμακευτικοί Σύλλογοι Κρήτης προχωράνε και φέτος σε ενημερωτική δράση προς το κοινό.

Για τη θερινή περίοδο 2019 και με αφορμή την καταγραφή περιστατικών ιού του Δυτικού Νείλου και στην Κρήτη πέρυσι, επιλέξαμε ως θέμα την προστασία από τα κουνούπια.

Έτσι, αναθέσαμε σε γραφίστα τη δημιουργία της επισυναπτόμενης αφίσας, την οποία θα παραλάβουν εντός των επόμενων ημερών όλα τα φαρμακεία της Κρήτης (τα έξοδα ανέλαβαν οι ΦΣ Κρήτης). Η αφίσα είναι δίγλωσση και επιδιώκει να περάσει ένα σύντομο και σαφές μήνυμα, ώστε να ευαισθητοποιήσει το κοινό.

 

Είναι πάγια πολιτική των ΦΣ Κρήτης να προσπαθούν να συνδράμουν στο έργο των φαρμακοποιών μελών τους και να είναι αρωγοί στην προσπάθεια εδραίωσης του φαρμακείου ως αξιόπιστου χώρου παροχή συμβουλών υγείας και διανομής ασφαλών και αποτελεσματικών προϊόντων στο κοινό.


Υ.γ. : προκειμένου να διευκολύνουμε την εκπαίδευση του προσωπικού των φαρμακείων επισυνάπτουμε ένα σύντομο κείμενο με κάποια ιδιαίτερα σημεία που χρειάζονται προσοχή.

Εκ των ΦΣ Κρήτης

ΦΣ Χανίων ο πρόεδρος Κατσαράκης Εμμ.

ΦΣ Ρεθύμνου ο πρόεδρος Βαρδιάμπασης Κώστας

ΦΣ Ηρακλείου ο πρόεδρος Τσικανδηλάκης Ιωάννης

ΦΣ Λασιθίου ο πρόεδρος Καλδής Κωνσταντίνος

Βασικές πληροφορίες για την αντικουνουπική προστασία και τον ιό του Δυτικού Νείλου

  Εγκεκριμένες από τον Εθνικό Οργανισμό Δημόσιας Υγείας ως αποτελεσματικές δραστικές ουσίες που πρέπει να περιέχονται στα εντομοαπωθητικά προϊόντα είναι :• DEET

• Ικαριδίνη / Πικαριδίνη

• IR3535

• Citridiol ή Eucalyptus Citridiola oil (Lemon Eucalyptus)

Προσέχουμε τις οδηγίες χρήσης των εντομοαπωθητικών ιδιαίτερα στα παιδιά.ΟΧΙ σε ερεθισμένο δέρμα, ανοιχτές πληγές, στα μάτια και το στόμα.

ΟΧΙ στις παλάμες μικρών παιδιών

Συμβουλή γιατρού σε έγκυες και θηλάζουσες

Αν χρησιμοποιούμε αντιηλιακό ταυτόχρονα, το εντομοαπωθητικό εφαρμόζεται πάνω από το αντιηλιακό.

Ο ιός του Δυτικού Νείλου μεταδίδεται κυρίως μέσω του τσιμπήματος μολυσμένων «κοινών» κουνουπιών. Η βασική δεξαμενή του ιού στη φύση είναι κυρίως τα άγρια πτηνά, από όπου μολύνονται τα κουνούπια, ενώ οι άνθρωποι δεν μεταδίδουν περαιτέρω τον ιό σε άλλα κουνούπια. Ο ιός δεν μεταδίδεται με συνήθη επαφή από άνθρωπο σε άνθρωπο. Η πλειονότητα των ανθρώπων που μολύνονται με τον ιό είναι ασυμπτωματικοί, περίπου 20% εμφανίζουν ήπια συμπτώματα ιογενούς συνδρομής και λιγότεροι από 1% παρουσιάζουν σοβαρότερες εκδηλώσεις από το κεντρικό νευρικό σύστημα, κυρίως εγκεφαλίτιδα, μηνιγγίτιδα, οξεία χαλαρή παράλυση. Οι πιο σοβαρές εκδηλώσεις εμφανίζονται συνήθως σε άτομα μεγαλύτερης ηλικίας, ανοσοκατεσταλμένους ασθενείς και γενικά άτομα με χρόνια υποκείμενα νοσήματα. 
 
farmakopoioi
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ