2019-06-05 11:43:37
Φωτογραφία για Βελόπουλος: Στην Ευρωβουλή ο άνθρωπος που... αλληλογραφούσε με τον Ιησού
Μόνο στην Ελλάδα ένας τηλε-πλασιέ θα εισέπραττε 235.000 ψήφους - Ο Κυριάκος Βελόπουλος απέδειξε ότι με εφόδια απίθανες κοσμοθεωρίες στα όρια του μεταφυσικού,

ένα σούπερ μάρκετ παραφαρμακευτικών σκευασμάτων, κάργα λαϊκισμό και μια ξινισμένη σάλτσα υπερπατριωτισμού μπορεί να γαρνίρει την ψεκασμένη φαντασίωση

«Για πρώτη φορά, επιστολές του ιδίου του Ιησού Χριστού! Του Θεού μας! Που τις έγραψε ο ίδιος. Απίστευτο! Απίστευτο!» φώναζε ο αθεόφοβος στη μικρή οθόνη. Με επιτηδευμένη μεγαλοστομία και στόμφο επίδοξου σωτήρα, στον οποίο ο Θεάνθρωπος υποτίθεται εμπιστεύτηκε χειρόγραφα με τα μυστικά της απεραντοσύνης του Σύμπαντος, τη διάταξη των άστρων και τις τροχιές των πλανητών, ο τηλεπωλητής διαφήμιζε την πραμάτεια του στο αποσβολωμένο και συνάμα κολακευμένο από την απίθανη προσφορά κοινό. «Νιώθω δέος και μόνο που τις κρατώ στα χέρια μου. Και εσείς θα είστε οι μοναδικοί στον κόσμο που θα τις έχετε. Το καταλαβαίνετε; Δεν το πιστεύετε; Ορίστε! Τηλεφωνήστε τώρα!» κραύγαζε με εντυπωσιακή ρητορική πειστικότητα, λες και το Αγιο Πνεύμα εν είδει περιστεράς καθόταν στον ώμο του.


Κανονικά αυτό το εμπορικό σόου θα αφορούσε άλλη μία κοινότοπη ιστορία τηλεμάρκεντινγκ, σαν αυτές που συμβαίνουν καθημερινά στις τηλεοράσεις όλου του κόσμου με πρωταγωνιστές καταφερτζήδες τσαρλατάνους, ευφραδείς κομπογιαννίτες και θεομπαίχτες τηλε-ευαγγελιστές. Ωστόσο, μόνο στην Ελλάδα ένας τηλε-πλασιέ θα εισέπραττε 235.000 ψήφους. Ποιος είπε ότι ο ορθολογισμός συγκινεί την πολιτική σκέψη; Ο Κυριάκος Βελόπουλος απέδειξε ότι με εφόδια απίθανες κοσμοθεωρίες στα όρια του μεταφυσικού, ένα σούπερ μάρκετ παραφαρμακευτικών σκευασμάτων, κάργα λαϊκισμό και μια ξινισμένη σάλτσα υπερπατριωτισμού μπορεί να γαρνίρει την ψεκασμένη φαντασίωση και να παρακινήσει τους κατόχους της να ψηφίσουν υπέρ του στις κάλπες. Αναπόδραστα, ο μοναδικός άνθρωπος στον κόσμο που κατέχει τις επιστολές του Ιησού και προνομιακός τηλε-εμποράκος ανακουφιστικών αγιορείτικων κηραλοιφών αναδείχθηκε ευρωβουλευτής. Αν και θα του έπρεπε ένα «Ουάου!», δεν θα το έλεγε κανείς «θαύμα του Μεγαλοδύναμου». Απλώς γιατί ο 54χρονος πολιτικός, μπίζνεσμαν και τηλεπερσόνα δεν είναι διόλου ουρανοκατέβατος. Η περίπτωσή του έχει βαθιές ρίζες, βαθύτερες τσέπες, μπόλικα νταραβέρια και προπαγάνδα εθνικοπατριωτικού μεγαλοϊδεατισμού με το κιλό. Ολα ανακατεμένα μέχρι πλήρους σύγχυσης σε έναν πηχτό χυλό εκφερόμενο με ακαταλάγιαστο ρητορικό οίστρο που ενίοτε περιλαμβάνει δόσεις παροξυσμού.

Ο Κυριάκος Βελόπουλος με τη σύζυγό του

Telopone και Πούτιν

Ιδού, λοιπόν, με γλαφυρή φόρα η μυστική φόρμουλα υγείας του Telopone μαζί με τους φράχτες και τα ναρκοπέδια στα σύνορα για τους πρόσφυγες εισβολείς. Να και η υποχρεωτική θητεία για τις Ελληνίδες που «πρέπει να γίνουν ξανά Σπαρτιάτισσες», παρέα με τον τηλεκατευθυνόμενο καρκίνο που ρήμαξε τα σωθικά του Τσάβες και του Χριστόδουλου καθώς και την επαναφορά της θανατικής ποινής. Ορίστε, και τα θεραπευτικά μαντζούνια και ιαματικά βότανα -6 κομμάτια αντί 38 ευρώ! Τσάμπα πράμα- αγκαλιά με το «ξανθό γένος», την Ορθοδοξία, δοξολογούντος του Πατριάρχη Μόσχας Κυρίλλου και τους Ρώσους κοσμοναύτες που φέρουν Τίμιο Ξύλο μαζί τους, για να αντιμετωπίσουν τις κακοτοπιές του Διαστήματος. Και φυσικά μπροστά σας και η «δυτικόδουλη Ελλάδα» και οι «μισέλληνες» που χαρίζουν το όνομα «Μακεδονία» στα Σκόπια, χέρι-χέρι με τους ανεξάντλητους υδρογονάνθρακες στο Αιγαίο και τις εναλλακτικές μοναστηριακές οδοντόκρεμες-προσφορά, που συνοδεύεται από δύο αποκαλυπτικά βιβλία και έξτρα δώρο ένα φυλαχτό του Αγίου Παϊσίου. Τα πάντα συσκευασμένα ερμητικά στο πακέτο που περιέχει έναν υποτιθέμενο φλογερό και γνήσιο υπερπατριώτη μαζί με τον Μόσκοβο που θα φέρει το σεφέρι, τυλιγμένο με κορδέλα κουρκουμίνης, το βασικό συστατικό του θαυματουργού διά πάσα νόσο Telopone - μην ξεχνάμε και τη δουλειά. Κι αν η μια άκρη του ιδεολογικοπολιτικού λαβάρου το οποίο εμφανίζει στους τηλεοπτικούς δέκτες στηρίζεται σε διάφορα φύκια για μεταξωτές κορδέλες που θεραπεύουν ταυτόχρονα άνοια, κατάθλιψη και Αλτσχάιμερ, την άλλη άκρη, τουλάχιστον μέχρι πρότινος, την κρατούσε η σφριγηλή παλάμη του Βλαδίμηρου Πούτιν.
anatakti
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ