2019-06-06 14:17:27
Φωτογραφία για Βενιζέλος: Eπιτακτική ανάγκη και Συνταγματική επιταγή η άμεση εφαρμογή των ποινικών κωδίκων
Αντισυνταγματική η μη εφαρμογή των κωδίκων και μάλιστα άμεσα τόνισε ο Ευάγγελος Βενιζέλος στη Βουλή, διερωτώμενος «πως, αν δεν συμβεί αυτό, θα μπορούν να δικάζουν και να βγάζουν αποφάσεις. Σύμφωνα με το Σύνταγμα, αλλά και σύμφωνα με αποφάσεις του ευρωπαϊκού δικαστηρίου ανθρωπίνων δικαιωμάτων, δεν μπορεί να έχει ψηφιστεί ο ποινικός κώδικας και να μην εφαρμοστεί άμεσα. Καταπατείται η αρχή της αναλογικότητας, παραβιάζεται η ασφάλεια του δικαίου και παραβιάζεται το άρθρο 7 του Συντάγματος. τόνισε.

«Πώς θα μπορεί ένα δικαστήριο να βγάλει αποφάσεις;» ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Βενιζέλος συμπληρώνοντας, «ότι όχι μόνο δεν πρέπει να καθυστερήσει η ουσιαστική και τυπική εφαρμογή του ποινικού κώδικα, αλλά θα έπρεπε και να ζητηθεί από τα Δικαστήρια να μην εκδίδουν αποφάσεις μέχρι την 1η Ιουλίου, όπως ορίζεται».

Ο Ευάγγελος Βενιζέλος διάλεξε τη συζήτηση για την ψήφιση του Ποινικού Κώδικα και του Κώδικα Ποινικής Δικονομίας, για την τελευταία ομιλία του στη Βουλή
. Κατέκρινε την απόφαση του ΚΙΝΑΛ να απέχει από μία τόσο κρίσιμη κοινοβουλευτική διαδικασία και τόνισε ότι ομιλεί όχι μόνο με την κοινοβουλευτική του ιδιότητα, αλλά και την επιστημονική. Τόνισε, ότι παρά το γεγονός ότι οι κώδικες έρχονται με καθυστέρηση στη Βουλή, είναι επιτακτική η ψήφισή τους και η άμεση εφαρμογή τους.

Απευθυνόμενος στην Ολομέλεια ο Ευάγγελος Βενιζέλος σημείωσε: «Ελπίζω και εύχομαι η Βουλή να ανταποκριθεί στις μεγάλες προκλήσεις. Πρώτον στην αναθεώρηση του Συντάγματος, την οποία μπορεί να συντελέσει για κρίσιμα θέματα όπως η εκλογή του Προέδρου της Δημοκρατίας με απλή πλειοψηφία και αυτό συνέβη λόγω της ανιστόρητης αλαζονείας του ΣΥΡΙΖΑ, παρά τις προειδοποιήσεις μου. Η δεύτερη μεγάλη υποχρέωση της επόμενης Βουλής είναι η αποκατάσταση του κύρους των θεσμών, της Δικαιοσύνης, των ανεξάρτητων αρχών, της Δημόσιας Διοίκησης».

Χαρακτηριστικά επεσήμανε πως «το μείζον είναι η υιοθέτηση με την ευρύτερη δυνατή συναίνεση ενός εθνικού σχεδίου ανασυγκρότησης, ενός νέου εθνικού και κοινωνικού συμβολαίου, με μία κοινωνία που αντιλαμβάνεται την ανάγκη μεταρρυθμίσεων και δεν τις αντιμετωπίζει φοβικά αλλά φιλικά γιατί αφορούν και στηρίζουν τα ασθενέστερα κοινωνικά στρώματα». Προσέθεσε δε πως «η χώρα έχει ανάγκη από μεγάλα συστήματα, που δυστυχώς δεν διαθέτει πραγματικά. Και αναφέρομαι στο τραπεζικό, στο ασφαλιστικό, στο φορολογικό». 

Κλείνοντας την ομιλία του ο Ευάγγελος Βενιζέλος ανέφερε πως «δεν θα είμαι μέλος της επόμενης Βουλής. Είμαι όμως και θα είμαι πάντα μάχιμος και ενεργός πολίτης».

«The New Daily Mail» 
TheNewDailyMail
VIDEO
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ