2019-06-06 18:06:30
Φωτογραφία για Επίτιμος Διοικητής ΑΣΔΕΝ Στγος ε.α. Μανωλάκος Νικόλαος: «Βάλαμε με πυρά κατά τουρκικού ελικοπτέρου» (ΒΙΝΤΕΟ)
Το πρώτο εξάμηνο του 2018 είχαμε μια εξαιρετική ένταση με την Τουρκία, θυμίζω τους αιχμαλώτους στον Έβρο, την βύθιση του σκάφους του ΛΣ «ΓΑΥΔΟΣ» και είμασταν με το δάκτυλο στη Σκανδάλη από την Σαμοθράκη μέχρι το Καστελόριζο, αποκαλύπτει ο Επίτιμος Διοικητής της ΑΣΔΕΝ Στρατηγός ε.α Μανωλάκος, στην σημερινή (06/06/2019) εκπομπή «ΣΗΜΕΡΑ» του ΣΚΑΙ, καλεσμένος των δημοσιογράφων Δημήτρη Οικονόμου και Μαρίας Αναστασοπούλου.

Την περίοδο εκείνη είχε πτοηθεί το ηθικό των ΕΔ από τα ανεπάλληλα τέτοια γεγονότα. Ήρθε ένα γεγονός στην ΡΩ την Δευτέρα του ΠΑΣΧΑ 10 η ώρα το βράδυ: Ένα Τούρκικο Ε/Π με σβηστά τα φώτα υπερίπτατο πάνω από την ΡΩ. Αμέσως ο Αρχιφύλακας ένας εξαιρετικός Υπολοχαγός έδωσε Συναγερμό και επικοινώνησε με την Ηγεσία του και δώσαμε αμέσως έγκριση εφαρμογής Κανόνων Εμπλοκής και πυροβόλησαν με Τροχιοδεικτικά πυρά στην πορεία του Ελικοπτέρου, με αποτέλεσμα να γυρίσει αμέσως πίσω.

Αυτό δείχνει την βούληση, την ικανότητα και την εκπαίδευση του προσωπικού των ΕΔ.

Δείτε το σχετικό βίντεο:
staratalogia
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ