2019-06-06 21:00:15
Φωτογραφία για Τώρα... θυμήθηκαν τη μεσαία τάξη
Πάει η... ώρα των πολλών. Δεν έπιασε το σλόγκαν. Ήταν και απολιτίκ. Τώρα στην κυβέρνηση ανακάλυψαν τη μεσαία τάξη Ή μάλλον την ξανά-ανακάλυψαν. Γιατί την είχαν ανακαλύψει μια χαρά στην τετραετία της διακυβέρνησης των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ (για να μην ξεχνιόμαστε, ήταν και ο κ. Καμένος στο κάδρο...) χρησιμοποιώντας την ως σάκο του μποξ και ως κότα με τα χρυσά αυγά ξεζουμίζοντας την για να φτιάξουν τα υπερπλεονάσματα. Και τώρα που έπεσε η πολιτική σφαλιάρα στις ευρωεκλογές κατ’ εξοχήν από την μεσαία τάξη, την βάζουν όπως - όπως στο προεκλογικό παιχνίδι.

Λες και μπορεί να λησμονηθεί ότι ακόμα και τις παραμονές των ευρωεκλογών σνόμπαραν τη μεσαία τάξη παριστάνοντας τους... Ρομπέν των Δασών που τα μοίραζαν στους μη προνομιούχους. Χωρίς να αντιλαμβάνονται ότι με τη φορομπηχτική πολιτική τους αύξαναν τους μη προνομιούχους προσθέτοντας στους ήδη υπάρχοντες και εκείνους που δημιουργούσαν λόγω ακριβώς της πολιτικής τους. Και βέβαια ακόμα και η υπεράσπιση των πιο αδύναμων ομάδων, δεν έγινε με στρατηγική αλλά με πρόχειρη παροχολογία...


Όμως ακόμα και τώρα, δείχνουν ότι προσποιούνται αναφερόμενοι στη μεσαία τάξη. Αφενός γιατί δεν προκύπτει προγραμματικά κάποια στρατηγική ενίσχυσής της. Ρίχνουν μεν κροκοδείλια δάκρυα και υπόσχονται... τσάι και συμπάθεια, αλλά από ουσία μηδέν. Και επιπρόσθετα, όσο και αν παριστάνουν ότι λυπούνται, δεν παραλείπουν να τονίσουν ότι τα βάρη διανεμήθηκαν δίκαια! Άρα καλώς την τσάκισαν τη μεσαία τάξη... Να σε κάψω Γιάννη να σε αλείψω μέλι!!!

Τέλος πάντων και ο κ. Τσίπρας προχθες στη συνέντευξή του επιχείρησε να δώσει την εντύπωση ότι... έλαβε το μήνυμα και ότι τώρα θα επικεντρωθεί στην ανακούφιση και όσων έβαλαν πλάτη. Μόνο που για Πρόγραμμα ακούμε και Πρόγραμμα δεν βλέπουμε. Και ακόμα και αν πράγματι προτίθεται, τα πεπραγμένα του δεν παραπέμπουν σε ουσιαστικές προσδοκίες. Αν δε σκέφτονται να ξεγελάσουν τη μεσαία τάξη με... χαντρούλες και καθρεφτάκια, θα βρεθούν μπροστά σε μία ακόμη πιο οδυνηρή πραγματικότητα στις προσεχείς εκλογές.
greece-salonikia
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ