2019-06-06 23:41:19
Φωτογραφία για Νέες δηλώσεις Χατζηδάκη: «Την αύξηση του ΦΠΑ στα φάρμακα θα την απορροφήσουν οι εταιρείες, η τελική τιμή θα είναι ίδια!» (video)
Αίσθηση προκάλεσαν νέες δηλώσεις του αντιπροέδρου της Νέας Δημοκρατίας Κωστή Χατζηδάκη για τον συντελεστή ΦΠΑ στα φάρμακα. Θυμίζουμε ότι σήμερα ο Κυριάκος Μητσοτάκης δήλωσε πως θα καταργηθεί ο μειωμένος συντελεστής και θα έχουμε μόνο δυο 11% και 22%.

Ζητήθηκε ένα σχόλιο από τον κ. Χατζηδάκη στην αποψινή πολιτική εκπομπή της ΕΡΤ και ο ίδιος είπε: «Όταν έχεις μόνο δύο συντελεστές η αγορά και οι καταναλωτές ωφελούνται. Το φάρμακο έτσι κι αλλιώς είναι ένα προϊόν με ρυθμιζόμενη τιμή από το κράτος, πρόθεσή μας δεν είναι να αυξηθούν οι τιμές των φαρμάκων.» 

Σε ερώτηση του δημοσιογράφου πώς δεν θα αυξηθούν οι τιμές των φαρμάκων αφού ο χαμηλός συντελεστής από το 6% θα ανέβει ο κ. Χατζηδάκης είπε: «Η τελική τιμή θα είναι ίδια, η αύξηση της τιμής θα απορροφηθεί από τις εταιρείες, αφού θα μειωθεί το κέρδος τους!»

Πάντως οφείλουμε να σημειώσουμε ότι οι τιμές των ΜΥΣΥΦΑ με ευθύνη του ίδιου του κ. Χατζηδάκη δεν ρυθμίζονται πλέον από το κράτος, αφού έχουν απελευθερωθεί.

Δείτε το βίντεο:
Farmakopoioi
farmakopoioi
VIDEO
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ