2019-06-08 16:19:39
Φωτογραφία για Τα ΦΕΚ του Λιμενικού και η «κόντρα» για τις Προκηρύξεις εισαγωγής υποψηφίων (ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ)
Έχουν δημοσιευθεί οι παρακάτω υπουργικές αποφάσεις, που είναι ενταγμένες στο Νόμο 4597/2019 (άρθρα 24 και 25) (ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ):

α.ΦΕΚ (2045Β/4-6-2019) για τη διαδικασία προσλήψεων για Δοκίμους Σημαιοφόρους(ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ) και

β.ΦΕΚ (2098Β/5-6-2019) για τη διαδικασία προσλήψεων για Δόκιμους Λιμενοφύλακες(Σ.Δ Λ/Φ) του Λιμενικού Σώματος –Ελληνικής Ακτοφυλακής (ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ).

Οι εν λόγω προσλήψεις θα γίνουν, εκτάκτως, δίχως Πανελλαδικές Εξετάσεις, με το σύστημα μοριοδότησης και ο στόχος είναι να καλυφθούν τα κενά που θα προκύψουν μέχρι την αποφοίτηση των σπουδαστών που θα εισαχθούν για πρώτη φορά το 2019 στις παραγωγικές σχολές με το σύστημα των Πανελλαδικών εξετάσεων.

Δεν υπάρχει σαφής εικόνα για τις ημερομηνίες που θα προκηρυχθούν οι δύο διαγωνισμοί δηλαδή πριν ή μετά τις εκλογές.

Ύστερα από τα παραπάνω ξέσπασε «κόντρα» μεταξύ του Υπουργού Ναυτιλίας Φώτη Κουβέλη και του υπεύθυνου Τομεάρχη Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής και πρώην προέδρου του κόμματος της ΝΔ Γιάννη Πλακιωτάκη:


Σε ανακοίνωσή του ο κ. Πλακιωτάκης εγκαλεί τον υπουργό Ναυτιλίας κ. Κουβέλη ότι κίνησε τη διαδικασία προσλήψεων για Δοκίμους Σημαιοφόρους του Λιμενικού Σώματος-Ελληνικής Ακτοφυλακής, καθώς και τη διαδικασία προσλήψεων για Δόκιμους Λιμενοφύλακες ενώ σημειώνει ότι «πληθαίνουν οι καταγγελίες για έκδοση σωρείας αποφάσεων για την «τακτοποίηση» φιλικών προς τον Υπουργό Ναυτιλίας, Προξενικών Λιμεναρχών και Προϊσταμένων Υπηρεσιών του Λιμενικού Σώματος» και καταλήγει «όλες οι πράξεις του, θα ανακληθούν την επομένη των εκλογών».

Σε σημερινή του ανακοίνωση, ο υπουργός Ναυτιλίας Φώτης Κουβέλης αναφέρει μεταξύ άλλων: «Η ΝΔ και ο κ. Πλακιωτάκης είναι τόσο έτοιμοι να ….κυβερνήσουν που δε γνωρίζουν ότι οι σχετικοί διαγωνισμοί θα πραγματοποιηθούν μετά τις εκλογές της 7ης Ιουλίου για να καλυφθεί μέρος των κενών οργανικών θέσεων, που θα προκύψουν από την ένταξη- για πρώτη φορά το 2019- των υποψηφίων στις παραγωγικές σχολές του Λιμενικού Σώματος –Ελληνικής Ακτοφυλακής, μέσω των Πανελλαδικών Εξετάσεων».
staratalogia
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ