2019-06-11 18:31:02
Φωτογραφία για Προκλητικές χρεώσεις του Γ.Ν. Θήρας με 10 Ευρώ την Γενική αίματος και επίσης προκλητική η απάντηση του Νοσοκομείου
του Αλέξανδρου Γιατζίδη, διευθυντή σύνταξης, medlbabnews.gr 

Σήμερα το πρωί η ΠΟΕΔΗΝ κατήγγειλε ότι Καναδός τουρίστας για απλές εξετάσεις αίματος πλήρωσε στο Γενικό Νοσοκομείο Θύρας μόνο 590 Ευρώ!!! 

Βλέπετε οι χρεώσεις στα κοσμικά μαγαζιά της Μυκόνου που ξεφεύγουν από κάθε φαντασία μπορεί να προκαλούν εντύπωση αλλά είναι συνηθισμένες για όσους θέλουν να απολαμβάνουν την χλιδάτη ζωή. Όμως στο Νοσοκομείο της Σαντορίνης να πληρώνεις 590 Ευρώ για απλές εξετάσεις αίματος που κάνεις από ανάγκη είναι μεγάλη πρόκληση. 

Ο συγκεκριμένος ασθενής όπως καταγγέλλει η ΠΟΕΔΗΝ και έδωσε στην δημοσιότητα και τις αποδείξεις κλήθηκε να πληρώσει 590 ευρώ για εξετάσεις που με βάση τον τιμοκατάλογο που υπάρχει δεν ξεπερνούν τα 300 ευρώ στα ιδιωτικά νοσοκομεία και τα 30 στα δημόσια.

Το χειρότερο είναι ότι πληρώνουν ακόμα και σήμερα 700 Ευρώ σε γιατρούς που έχουν πάει να εργαστούν στο Νοσοκομείο της Σαντορίνης και επειδή με αυτά τα χρήματα δεν βγαίνουν οι άνθρωποι οικονομικά αναγκάζονται να παραιτούνται ή να διαμένουν στο παλαιό Κέντρο Υγείας που το έχουν μετατρέψει σε κοινόβιο.


Είναι όμως και προκλητικό για όλους τους γιατρούς των διαγνωστικών κέντρων που από χθες 10 Ιουνίου απεργούν γιατί ο ΕΟΠΥΥ με ευρηματικούς τρόπους έχουν εξευτελίσει τις τιμές που πληρώνουν για εξετάσεις που παρέχουν σε ασφαλισμένους. Χαρακτηριστικό παράδειγμα για την γενική αίματος που το Νοσοκομείο Σαντορίνης χρεώνει 10 Ευρώ το Υπουργείο στους ιδιώτες παρόχους πληρώνει μόνο 80 λεπτά!!! με καθυστέρηση μάλιστα κάποιων μηνών.

Επίσης είναι προκλητική η απάντηση του Νοσοκομείου Σαντορίνης για το θέμα αυτό που δεν λέει τίποτα για την "ταμπακέρα". Συγκεκριμένα λέει:

..... Τέλος, όσο αφορά στον τιμοκατάλογο του Γ.Ν. Θήρας, μην εκτίθεστε άλλο κύριοι. Τα πολλά παράπονα των τουριστών μόνο στη φαντασία σας υπάρχουν και στα συμφέροντα αυτών που φρόντισαν να φτάσει η εν λόγω απόδειξη στα χέρια σας. Εκτός αν είστε τόσο διάσημοι στον Καναδά, ώστε οι Καναδοί τουρίστες που έχουν παράπονα απευθύνονται σ’ εσάς. Τώρα θα μας πείτε, αν έχεις καταθέσει λουλούδια στο Δρομέα υπάρχει πιθανότητα να είσαι παγκοσμίως όχι διάσημος βέβαια, αλλά διαβόητος... 

Oμως το τιμολόγιο είναι επίσημο και με ημερομηνία 21/5/2019 οπότε τι μπορεί να διαψεύσει;

Διαβάστε την καταγγελία της ΠΟΕΔΗΝ και δείτε τα τιμολόγια

 ΠΟΕΔΗΝ: Καναδός στο Νοσοκομείο Σαντορίνης κατέβαλε 590 ευρώ για αιματολογικές εξετάσεις
medlabgr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ