2019-06-12 15:55:26
Φωτογραφία για Συνελήφθησαν στη Θεσσαλονίκη Κώστας Σακκάς και Γιάννης Δημητράκης μετά από απόπειρα ληστείας στο ΑΧΕΠΑ
Στη σύλληψη δύο δραστών που αποπειράθηκαν να ληστέψουν χρηματαποστολή στο ΑΧΕΠΑ, προχώρησε μετά από μεγάλη επιχείρηση της Αντιτρομοκρατικής και των ΕΚΑΜ.Οι συλληφθέντες ήταν γνωστοί στις αρχές, ο ένας είχε κατηγορηθεί για κατοχή όπλων και εκρηκτικών και ο δεύτερος για συμμετοχή στους «ληστές με τα μαύρα»Βρίσκονταν υπό διακριτική παρακολούθηση και συνελήφθησαν αμέσως μετά τη ληστεία σε βάρος χρηματαποστολήςΜαζί τους συνελήφθη και μία 39χρονη

Ληστεία με πρωταγωνιστές δύο πρόσωπα που ήταν γνωστά στην Αντιτρομοκρατική σημειώθηκε νωρίς το μεσημέρι στο νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ στη Θεσσαλονίκη.

Οι δύο δράστες έχουν συλληφθεί, ενώ μαζί τους συνελήφθη και μια 39χρονη γυναίκα. Σύμφωνα με τις έως τώρα πληροφορίες οι δράστες βρίσκονταν σε διακριτική παρακολούθηση από την Αντιτρομοκρατική και συνελήφθησαν αμέσως μετά τη διάπραξη της ληστείας.

 Οι αστυνομικοί μάλιστα, φέρονται να τους είχαν παρακολουθήσει από την Αθήνα στη Θεσσαλονίκη όπου μετέβησαν με νοικιασμένο αυτοκίνητο.


Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, ο ένας είχε απασχολήσει τις Αρχές στην υπόθεση των «ληστών με τα μαύρα», ενώ ο δεύτερος, είναι γνωστός αναρχικός και είχε κάνει απεργία πείνας αντιδρώντας στην υπέρβαση του ορίου προφυλάκισης, είχε κατηγορηθεί το 2010 για κατοχή όπλων κι εκρηκτικών κι είχε αποφυλακισθεί με το «νόμο Παρασκευόπουλου».

Οι δύο συλληφθέντες με καλυμμένα τα χαρακτηριστικά των προσώπων τους ακινητοποίησαν υπαλλήλους της εταιρείας security που μετέφεραν χρήματα για εφοδιασμό ΑΤΜ.

Με την απειλή όπλων, οι δράστες άρπαξαν το ένα από τα δύο βαλιτσάκια που κουβαλούσαν οι υπάλληλοι της χρηματαποστολής και κινούμενοι εντός του νοσοκομείου έφτασαν στην οδό Αγίου Δημητρίου, όπου και επιχείρησαν να επιβιβαστούν σε ΙΧ προκειμένου να τραπούν σε φυγή.

Στο σημείο έσπευσαν άμεσα ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις οι οποίες απέκλεισαν την περιοχή.

Οι δράστες φέρονται να γνώριζαν τη μεταφορά του μεγάλου χρηματικού ποσού προς το μηχάνημα αυτόματης ανάληψης του νοσοκομείου, καθώς σήμερα γίνεται η παραλαβή της μισθοδοσίας από το προσωπικό.

Όπως αναφέρουν οι ίδιες πληροφορίες, ο ένας από τους δράστες παρίστανε τον γιατρό και φορούσε ιατρική ποδιά ενώ ο δεύτερος παρίστανε τον ασθενή.

Ο Σακκάς είναι καταζητούμενος δραπέτης και κατηγορούμενος για τρομοκρατία ενώ ο Γιάννης Δημητράκης ανήκε στην ομάδα των ληστών με τα μαύρα που το 2006 είχαν διαπράξει την ένοπλη ληστεία στην εθνική τράπεζα στην οδό Ιπποκράτους.

Ο Δημητράκης είχε συλληφθεί επί τόπου από τους αστυνομικούς μετά από καταδίωξη.

Όσον αφορά στον Σακκά τον αναζητούσαν οι αστυνομικές αρχές αφού είχε παραβιάσει πενθήμερη άδεια από τη φυλακή όπου εξέτιε ποινή κάθειρξης για συμμετοχή στη Συνωμοσία των Πυρήνων της Φωτιάς.

Ανακοίνωση του ΑΧΕΠΑ

'Αμεση ήταν η κινητοποίηση του προσωπικού φύλαξης του νοσοκομείου ΑΧΕΠΑ στη Θεσσαλονίκη, αλλά και της αστυνομίας, για την αντιμετώπιση του περιστατικού ένοπλης ληστείας, που σημειώθηκε γύρω στις 12 το μεσημέρι σήμερα, την ώρα που γινόταν ο εφοδιασμός αυτόματου μηχανήματος ανάληψης (ΑΤΜ) με χρήματα, όπως επισημαίνεται στην επίσημη ανακοίνωση του διοικητή του νοσοκομείου, Αναστάσιου Σπανού. Ο κ.Σπανός επισημαίνει ακόμη ότι δεν δημιουργήθηκε πανικός, ούτε υπήρξε τραυματισμός, παρότι η ληστεία πραγματοποιήθηκε σε ώρα που το νοσοκομείο ήταν γεμάτο από ασθενείς, συνοδούς και εργαζομένους.

Αναλυτικότερα, το κείμενο της επίσημης ανακοίνωσης του διοικητή του ΑΧΕΠΑ και προέδρου του διοικητικού του συμβουλίου, Αναστάσιου Σπανού, ακολουθεί: "Σήμερα Τετάρτη 12 Ιουνίου 2019 και περί την 12η μεσημβρινή έγινε ένοπλη ληστεία στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης ΑΧΕΠΑ. Συγκεκριμένα και ενώ γινόταν η φόρτωση του αυτόματου μηχανήματος ανάληψης μετρητών με χρήματα, εμφανίστηκαν δύο ένοπλοι ντυμένοι με ιατρικές μπλούζες και μάσκες και απαίτησαν από τους υπαλλήλους της χρηματαποστολής τις κασετίνες με τα χρήματα. Ο υπάλληλος της εταιρείας που μετέφερε τα χρήματα έριξε τη μία κασετίνα καταστρέφοντας έτσι τα χρήματα αυτής, ενώ οι ένοπλοι άρπαξαν τη δεύτερη κασετίνα και τράπηκαν σε φυγή εντός του νοσοκομείου. Η κινητοποίηση του προσωπικού φύλαξης του νοσοκομείου ήταν άμεση, όπως άμεση ήταν και η κινητοποίηση της αστυνομίας που κατέφθασε στο χώρο του ΑΧΕΠΑ με μεγάλη δύναμη. Οι ένοπλοι ληστές, οι οποίοι έφεραν τη μία κασετίνα με τα χρήματα, ύστερα από κατά καταδίωξη συνελήφθησαν. Αξίζει να σημειωθεί ότι δεν δημιουργήθηκε πανικός ούτε υπήρξε κάποιος τραυματισμός Παρά το γεγονός ότι η ένοπλη ληστεία πράγμα σε ώρα που το νοσοκομείο ήταν γεμάτο από ασθενείς και συνοδούς, και από εργαζόμενους σε αυτό (πρωινό ωράριο λειτουργίας)".
greece-salonikia
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ