2019-06-14 09:16:55
Φωτογραφία για Ε. Αποστολάκης: «Άλλη μια φορά, οι Ένοπλες Δυνάμεις αποδεικνύουν ότι είναι ικανές, παρούσες και εγγυώνται την ασφάλεια της Ελλάδας»
Του Λεωνίδα Μπλαβέρη

Η άσκηση «Καταιγίς 2019» αποτελεί ετήσια άσκηση μεγάλης κλίμακος του Πολεμικού Ναυτικού και σε αυτή συμμετέχουν προσωπικό και μονάδες του Στρατού Ξηράς και της Πολεμικής Αεροπορίας.

Με την τελική φάση της ασκήσεως του Στόλου «Καταιγίς 2019» που περιελάμβανε τη διενέργεια αποβάσεως σε ακτή της Σάμου παρακολούθησε σήμερα το πρωί ο Υπουργός Εθνικής Αμύνης Ευάγγελος Αποστολάκης, μετά το πέρας της οποίας με δήλωσή του εξέφρασε την πλήρη ικανοποίησή του για τα αποτελέσματα της ασκήσεως, που μόλις είχε παρακολουθήσει.

Η άσκηση «Καταιγίς 2019» αποτελεί ετήσια άσκηση μεγάλης κλίμακος του Πολεμικού Ναυτικού και σε αυτή συμμετέχουν προσωπικό και μονάδες του Στρατού Ξηράς και της Πολεμικής Αεροπορίας, που εξελίσσεται σε ολόκληρη την επικράτεια, ειδικώς στην περιοχή του ανατολικού Αιγαίου.

Η προαναφερθείσα εκπαιδευτική δραστηριότητα ολοκληρώνεται αύριο, και μεταξύ των άλλων περιελάμβανε και σενάριο διεξαγωγής αποβατικής ενέργειας στη Σάμο για την προενίσχυση της νήσου, που παρακολούθησε ο ΥΕΘΑ επιβαίνων του αρματαγωγού «ΡΟΔΟΣ» και συνοδευόμενος από τους Αρχηγούς ΓΕΕΘΑ Πτέραρχο (Ι) Χρήστο Χριστοδούλου, ΓΕΝ Αντιναύαρχο Νικόλαο Τσούνη ΠΝ και Αρχηγό Στόλου Αντιναύαρχο Στυλιανό Πετράκη ΠΝ.


«Αυτή η αποβατική ενέργεια είναι ένα κομμάτι της ασκήσεως που αναδεικνύει τη διακλαδικότητα στο μεγαλύτερο βαθμό, διότι πρέπει να εκτελεσθούν πολύ συντονισμένες ενέργειες. Είναι από τις πιο δύσκολες επιχειρήσεις, στην οποία υπάρχει μια πολύ καλή συνεργασία και συντονισμός μεταξύ και των τριών Όπλων των Ενόπλων Δυνάμεων» σημείωσε ο ΥΕΘΑ, ο οποίος πρόσθεσε: «Η άσκηση αυτή περιελάμβανε πάρα πολλά αντικείμενα. Έδωσε την ευκαιρία σε όλους τους εμπλεκόμενους να εκπαιδευτούν σε όλα αυτά τα αντικείμενα, με εξαιρετικά αποτελέσματα».

Ο ίδιος εξάλλου συνεχάρη «τους οργανωτές και τους εκπαιδευτές της ασκήσεως για την προσπάθεια της επιτυχούς εκτελέσεως και τα αποτελέσματα, που όπως διαπιστώνεται, είναι τα καλύτερα δυνατά». Και κατέληξε τονίζοντας: «Άλλη μια φορά, οι Ένοπλες Δυνάμεις αποδεικνύουν ότι είναι ικανές, είναι παρούσες και εγγυώνται την ασφάλεια και την ακεραιότητα της Ελλάδας».

ΠΗΓΗ: https://lawandorder.gr
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ