2019-06-14 15:03:50
Φωτογραφία για Νέο deal στα σούπερ μάρκετ: Η «Κρητικός» πάει… Ρόδο και Πάρο
Σε δυο απανωτές συμφωνίες, οι οποίες θα ενισχύσουν την παρουσία της στη νησιωτική Ελλάδα, προχώρησε τις προηγούμενες μέρες η ΑΝΕΔΗΚ Κρητικός.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η εταιρεία «έδωσε τα χέρια» με την «Σπανός» που δραστηριοποιείται στην Ρόδο και με την «Αλιπράντης» στην Πάρο, για την ένταξή τους στο δίκτυο της «Κρητικός».

Στην πρώτη περίπτωση, πρόκειται για μια συνεργασία που βασίζεται σε μια σύνθετη μορφή franchise, η οποία προβλέπει την αποκλειστική προμήθεια προϊόντων από την Κρητικός και συγκεκριμένη αμοιβή για τον νυν ιδιοκτήτη που θα διατηρήσει την ευθύνη λειτουργίας των καταστημάτων.

Η μετατροπή των καταστημάτων σχεδιάζεται να γίνει άμεσα, με τις σχετικές ταμπέλες να αναρτώνται το αργότερο μέχρι τις αρχές Ιουλίου.

Στην παρούσα φάση δεν προβλέπεται ριζική ανακαίνιση των σημείων, καθώς είναι σε εξέλιξη η τουριστική σεζόν.

Η ροδίτικη αλυσίδα λειτουργεί 4 καταστήματα (3 στην Ρόδο και 1 στην Λέρο) και πραγματοποιεί τζίρο περίπου 12 εκατ
. ευρώ σε ετήσια βάση. Εδώ και αρκετούς μήνες αντιμετωπίζει οξύτατα προβλήματα ρευστότητας, με αποτέλεσμα να παρατηρούνται σοβαρές ελλείψεις στα ράφια της. Μάλιστα, αναζητούσε εναγωνίως «σανίδα σωτηρίας» για να αποφύγει την πλήρη κατάρρευση. Εκτιμάται ότι με την ένταξή της στην «Κρητικός» θα μπορέσει να ορθοποδήσει και να αποπληρώσει τα χρέη της.

Όσον αφορά στη συνεργασία με την «Αλιπράντης», αφορά στην εξαγορά των δυο καταστημάτων στη Νάουσα της Πάρου και την ανάθεση franchise για το τρίτο κατάστημα που βρίσκεται στην Αντίπαρο.

Οι παραπάνω κινήσεις της «Κρητικός» έρχονται λίγο μετά την σύμπραξη με τον όμιλο αγορών ΕΛΕΤΑ, για την προμήθεια προϊόντων στα περίπου 500 καταστήματα που διατηρούν τα μέλη του, σε ανταγωνιστικές τιμές.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι σταδιακά περίπου 30 μέλη του ΕΛΕΤΑ θα ενταχθούν στην «ομπρέλα» της «Κρητικός», διευρύνοντας περαιτέρω το δίκτυο των καταστημάτων της.

Να σημειωθεί πως η ΑΝΕΔΗΚ Κρητικός αριθμεί σήμερα πάνω από 300 καταστήματα (210 εταιρικά και 100 Αριάδνη), ενώ πέρυσι ο τζίρος της ανήλθε σε 310 εκατ. ευρώ.
mononews
parapona-rodou
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ