2019-06-16 07:44:40
Φωτογραφία για Τα πολλά πρόσωπα της φτώχειας - Δείτε τις φωτογραφίες
Ζωή με μισό ευρώ την ημέρα..

Ρεπορτάζ του 2015:

Πρόσωπα γεμάτα ρυτίδες που γερνούν πρόωρα, πρόσωπα «κρυμμένα» πίσω από θρησκευτικό πόνο και χώμα.

Αυτό είναι το πρόσωπο της φτώχειας για εκατομμύρια Ινδούς που συχνά επιβιώνουν με 45 λεπτά του ευρώ την ημέρα Από ινδουιστές «αγίους» που συγκεντρώνονται στον Γάγγη για να διαλογιστούν μέχρι πάμφτωχες γυναίκες απροσδιόριστης ηλικίας αποτύπωσε στο φακό του ο Ιταλός φωτογράφος Roberto Pazzi.

Ο 42χρονος έμεινε τρεις εβδομάδες στην Ινδία φωτογραφίζοντας ανθρώπους όλων των ηλικιών σε πολλές πόλεις, το Νέο Δελχί, τη Τζαϊπούρ, το Βαρανάσι, την Καλκούτα και άλλες.

Ο φωτογράφος είπε πως ένιωσε ταπεινός μπροστά στα «μοντέλα» του, που ζουν σε μία χώρα όπου 179,6 εκατομμύρια άνθρωποι αγωνίζονται να επιβιώσουν κάτω από το όριο της φτώχειας.

«Έβγαλα αυτές τις φωτογραφίες επειδή ήθελα να ανοίξω ένα παράθυρο στις ζωές των ανθρώπων στην Ινδία. Ένιωσα πως ήταν όλα τόσο εκφραστικά πάνω τους, τα μάτια, τα πρόσωπα, τα χέρια, οι ρυτίδες τους- σαν το σώμα τους να αφηγείται μία ιστορία», περιέγραψε.


«Οι περισσότεροι από τους ανθρώπους που φωτογράφισα δεν είχαν ξαναδει φωτογραφική μηχανή. Θυμάμαι έναν άνθρωπο που πουλούσε φιστίκια στο δρόμο. Μόλις είδε τη φωτογραφία του κάλεσε όλη την οικογένειά του να τη δει. Ήταν τόσο χαρούμενος που μου προσέφερε ολόκληρη τη σακούλα με τα φιστίκια- το μόνο πράγμα που είχε!».

Δείτε τις φωτογραφίες
newsbeast.gr
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ