2019-06-16 16:21:41
Φωτογραφία για ΡΩΤΗΣΤΕ ΤΟΥΣ ΚΟΥΡΔΟΥΣ : Ο ΤΟΥΡΚΙΚΟΣ ΣΤΡΑΤΟΣ ΕΙΝΑΙ…«ΜΑΠΑΣ»!
5/5 (1)

Την γεώτρηση του «Φατίχ» στην Κύπρο πρέπει να την δούμε ως μία εξαιρετικά σοβαρή ΕΠΙΘΕΣΗ ΚΑΤΑ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗΣ ΧΩΡΑΣ.

Αθήνα και Λευκωσία απλώς την παρακολουθούν λες και προσμένουν ότι κάποιος τρίτος θα παρέμβει για να αποτρέψει την Τουρκία από το να παραβιάζει το Διεθνές Δίκαιο.

Κανείς όμως δεν πρόκειται να σώσει την Κύπρο. Όλοι θα περιοριστούν σε δηλώσεις και καταδίκες, όπως ακριβώς έγινε με την εισβολή του Αττίλα.

Ακόμη και το Ισραήλ ή η Αίγυπτος, όσο και αν εννοούν την στρατηγική συμφωνία που έχουν συνάψει, δεν πρόκειται να πολεμήσουν για λογαριασμό της Ελλάδας και της Κύπρου. Οι δε ΗΠΑ-ΕΕ θα βρουν μία λύση που απλώς να καλύπτει τα συμφέροντα των εταιρειών τους.

Στην Αθήνα τα κέντρα λήψης αποφάσεων ΠΑΡΑΛΥΟΥΝ προφανώς ευρισκόμενα υπό το κράτος «φοβικού συνδρόμου».

Προσδίδουν μεταφυσικές διαστάσεις στην πολεμική μηχανή της Τουρκίας και ηττοπαθώς ιδεολογικοποιούν αυτή την αδυναμία τους.

Δεν έχουν κατανοήσει ότι συνεχείς «προκλήσεις» και «παρενοχλήσεις» της γείτονος δεν είναι μόνο διπλωματική επένδυση, αλλά και επίθεση ψυχολογικού πολέμου που απευθύνεται ακριβώς σε αυτά τα κέντρα.Ίσως να παρασύρονται και από διαβεβαιώσεις του αμερικανικού κυρίως παράγοντα αλλά και της ΕΕ, ότι «θα βρεθεί λύση».

Έτσι σε αυτή την λεηλασία αντιδρούν με «αυστηρά μηνύματα», δηλώσεις και… μηνύσεις…

ΟΜΩΣ Ο ΤΟΥΡΚΙΚΟΣ ΣΤΡΑΤΟΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΗΤΤΗΤΟΣ. ΌΠΟΙΟΣ ΤΟΝ ΕΧΕΙ ΔΕΙ ΝΑ ΠΟΛΕΜΑΕΙ ΓΝΩΡΙΖΕΙ ΠΟΛΥ ΚΑΛΑ ΡΩΤΗΣΤΕ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΚΟΥΡΔΟΥΣ.

Από Πάνος Πικραμένος, Στρατηγικός Αναλυτής

ΝΙΚΟΣ ΧΕΙΛΑΔΑΚΗΣ

Δημοσιογράφος-Συγγραφέας-Τουρκολόγος

www.nikosxeiladakis.grΑξιολογήστε Το

Let's block ads! (Why?)


πηγη
periergaa
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ