2019-06-16 17:30:19
Φωτογραφία για Φουντώνουν τα Σενάρια :Ακύρωσε ξαφνικά την περιοδεία του στη ν.Κω ο Τσίπρας…Επέστρεψε άμεσα στην Αθήνα
Εδώ και πολλούς μήνες κάποιοι έλεγαν ότι υπάρχει σοβαρό ενδεχόμενο ενός θερμού επεισοδίου το καλοκαίρι, είτε στο Αιγαίο, είτε στην κυπριακή ΑΟΖ όπου η Τουρκία θέλει να παίξει τα παιχνίδια της.

Και δεν υποχωρεί διότι γνωρίζει ότι μπορεί να σύρει την Αθήνα και τη Λευκωσία σε μια διαπραγμάτευση όπου θα μπουν όλα τα θέματα στο τραπέζι, ακόμη και αυτά που «κατασκεύασε» η Αγκυρα, όπως π.χ. τις «γκρίζες» ζώνες στο Αιγαίο.

Ή ακόμη και τη συνεκμετάλλευση του ορυκτού πλούτου σε περιοχές που η Τουρκία θεωρεί αμφισβητούμενες, όπως η κυπριακή ΑΟΖ ή η ΑΟΖ στο Καστελόριζο.

Τα τελευταία 24ωρα η ένταση έχει κλιμακωθεί, όσο κι αν γίνεται προσπάθεια να μην περάσει στην ελληνική κοινωνία. Όμως, μια είδηση, για την οποία κανείς δε μιλά στην κυβέρνηση, ήρθε να αυξήσει τις ανησυχίες που υπάρχουν.

Οι πληροφορίες έλεγαν ότι ο Αλέξης Τσίπρας που από χθες ήταν στα Δωδεκάνησα , ακύρωσε ξαφνικά το πρόγραμμά του και το μεσημέρι της Κυριακής θα επέστρεφε στην Αθήνα. Τοπικά ΜΜΕ ανέφεραν ότι θα πήγαινε και στην Κω και στην Νίσυρο, όμως, αιφνιδιαστικά αποφασίστηκε να επιστρέψει στο Μέγαρο Μαξίμου.


Σύμφωνα με πληροφορίες της «Ροδιακής» ο πρωθυπουργός κ. Αλέξης Τσίπρας επέστρεψε πριν απο λίγο στη Ρόδο προκειμένου να μεταβεί εκ νέου στην Αθήνα, ακυρώνοντας έτσι το ταξίδι του για την Κω.

Ο κ. Τσιπρας που ήρθε χθες το πρωί στο νησί μας, χθες βρέθηκε σε Χάλκη και Τήλο ενώ σήμερα επρόκειτο να πραγματοποιήσει περιοδεία και στην Κω.

Άγνωστοι παραμένουν οι λόγοι για τους οποίους ακύρωσε την επίσκεψή του στο νησί του Ιπποκράτη.

Φούντωσαν τα σενάρια

Αυτή η εξέλιξη φούντωσε τα σενάρια καθώς κάποιοι συνέδεσαν την ακύρωση του προγράμματος με τα όσα γίνονται στην κυπριακή ΑΟΖ. Στην προσπάθεια που έκαναν δημοσιογράφοι να μάθουν τι σημαίνουν όλα αυτά, έβρισκαν τοίχο.

Από την κυβέρνηση σιωπούσαν επιδεικτικά ενώ ελάχιστοι έλεγαν ότι ο Αλέξης Τσίπρας θα ενεργοποιηθεί για τα καλά και θα βγει μπροστά.

Αν αυτό σημαίνει ότι στο Μαξίμου περιμένουν κλιμάκωση της έντασης από την πλευρά της Τουρκίας και προετοιμάζονται για ένα κακό σενάριο, κανείς δε μπορεί να το γνωρίζει.

Αν ισχύει ότι ο πρωθυπουργός δε συνέχισε την περιοδεία του γιατί θέλει να βρίσκεται με διπλωματικούς και στρατιωτικούς κύκλους ώστε να μην βρεθεί προ εκπλήξεως από μια αιφνιδιαστική ενέργεια της Άγκυρας, ούτε αυτό το ξέρει κανείς.

Αφού και κανείς δε μιλά αυτή την ώρα για ένα σενάριο που θα ήθελαν να μην επιβεβαιωθεί, να αποφευχθεί.

Δηλαδή να προχωρήσει η Άγκυρα σε μια πιο δυναμική ενέργεια θέλοντας να δημιουργήσει τετελεσμένα.

Ακόμη και η επιθεώρηση του στόλου εν πλω στον Σαρωνικό από τον Προκόπη Παυλόπουλο, έβαλε σε σκέψεις πολλούς, αν και είναι από τις ενέργειες εκείνες που γίνονται συχνά.
veteranos
parapona-rodou
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ