2019-06-16 18:48:04
Φωτογραφία για Ερντογάν: Θα γλείφετε τις παλάμες σας
Ειρωνεία και υψηλούς τόνους επιστράτευσε ο Τούρκος Πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν για να σχολιάσει την έκδοση ενταλμάτων σύλληψης από τις αρχές της Κυπριακής Δημοκρατίας σε βάρος του πληρώματος του πλωτού γεωτρύπανου «Πορθητής» που βρίσκεται εντός της κυπριακής ΑΟΖ.

Μιλώντας σε συνέδριο της τουρκικής ένωσης εξαγωγέων της χώρας του ο Τ. Ερντογάν υποστήριξε πως οι έρευνες θα συνεχιστούν από τα τουρκικά πλοία τα οποία έχουν την υποστήριξη του ναυτικού και της αεροπορίας της χώρας του, ενώ σχολιάζοντας τα εντάλματα σύλληψης είπε πως το μόνο που θα καταφέρουν εκείνοι που τα εξέδωσαν θα είναι να γλείψουν την παλάμη τους. 

Είχε προηγηθεί οξεία επίθεση του Τούρκου Προέδρου προς τον Γάλλο ομόλογό του Εμανουέλ Μακρόν τον οποίο χαρακτήρισε ατζαμή. «Στην ανατολική Μεσόγειο έχουν δικαίωμα να μιλούν όλοι όσοι έχουν δικαίωμα να μιλήσουν. Από πού προέκυψε το δικαίωμα της Γαλλίας να μιλάει για την ανατολική Μεσόγειο; Έχει ακτές εκεί; Αν μιλούσε η Ελλάδα ή η Αγγλία ως εγγυήτριες δυνάμεις θα το καταλάβαινα. Και εμείς είμαστε εγγυήτρια δύναμη. Η Γαλλία, όμως, είναι εκεί;», σχολίασε ο Τ. Ερντογάν.

ΑΜΠΕ

«The New Daily Mail» 
TheNewDailyMail
VIDEO
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΜΥ 1993-94
ΕΠΟΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
ΣΜΥ 1993-94
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ