2019-06-17 20:30:20
Φωτογραφία για Κλείνει η Θύρα 4 στη Ρόδο…
Κεραυνός εν αιθρία για τις ομάδες του Διαγόρας και του Α.Σ. Ρόδος που χρησιμοποιούν ως έδρα στις επίσημες υποχρεώσεις τους το δημοτικό στάδιο της πόλης, το «λουκέτο» της θύρας 4!

Στη θύρα 4 (από το ρολόι έως και την Κακιά ‘’Σκάλα’’) μπήκε… λουκέτο καθώς η εξέδρα κρίθηκε ακατάλληλη και επικίνδυνη για φιλάθλους και διερχόμενους (δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι κάθε Πέμπτη στην οδό Βύρωνος πραγματοποιείται εδώ και πολλά χρόνια λαϊκή αγορά) λόγω στατικότητας, σύμφωνα με τις πληροφορίες της εφημερίδας ”Δημοκρατικής”.

Το 2017 προκλήθηκε ρωγμή και παρουσιάστηκε κλίση στην εξέδρα και με την πάροδο του χρόνου, η κατάσταση επιδεινώθηκε με συνέπεια σήμερα η εξέδρα να θεωρείται άκρως επικίνδυνη. Η ”Δημοκρατική” επικοινώνησε με την Διεύθυνση Νεωτέρων Μνημείων και Τεχνικών Έργων Δωδεκανήσου του Υπουργείου Πολιτισμού, η οποία επιβεβαίωσε την πληροφορία ότι η θύρα 4 κλείνει μέχρι… νεωτέρας.


Ο προϊστάμενος της υπηρεσίας κ. Γιώργος Καρυδάκης, ξεκαθάρισε ότι το δημοτικό στάδιο που έχει χαρακτηριστεί μνημείο υπάγεται στην υψηλή εποπτεία της Διεύθυνσης Νεωτέρων Μνημείων και Τεχνικών Έργων Δωδεκανήσου του Υπουργείου Πολιτισμού, ωστόσο, η ιδιοκτησία του ανήκει στην Διεύθυνση Μεσαιωνικής Πόλης και Μνημείων του Δήμου Ρόδου η οποία είναι η αρμόδια για την συντήρησή του.

Ο κ. Καρυδάκης καυτηρίασε την αδιαφορία των αρμοδίων για την συντήρηση του δημοτικού σταδίου, το οποίο χαρακτήρισε… κόσμημα για το νησί μας. Από εκεί και πέρα, οι πληροφορίες αναφέρουν ότι η θύρα 4 του δημοτικού σταδίου θα παραμείνει κλειστή για όλη την αγωνιστική περίοδο 2019-2020, ίσως και περισσότερο, καθώς θα χρειαστεί αρκετός χρόνος για την αποκατάσταση της ζημιάς που έχει υποστεί.

Τέλος, να αναφέρουμε ότι ο κ. Γιώργος Καρυδάκης αποκάλυψε ότι στο προσεχές χρονικό διάστημα θα εκπονηθεί η μελέτη, θα εκτιμηθεί ο προϋπολογισμός του έργου και εν συνεχεία θα ακολουθήσει η δημοπράτηση για την αποκατάσταση της εξέδρας, ωστόσο, επιβεβαίωσε ότι σίγουρα η θύρα 4 θα είναι κλειστή για όλη την αγωνιστική περίοδο 2019-2020.
sportstonoto
parapona-rodou
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ