2019-06-19 22:05:52
Φωτογραφία για Μικρός «βόας της άμμου» αναστάτωσε χωριό του Ναυπλίου
Ο «βόας της άμμου» (Eryx jaculus), γνωστός και ως ερημόφιδο ή λουρίτης, συναντάται σε

περιοχές με χαμηλή βλάστηση και τρέφεται με πουλιά, σαύρες ή και έντομα

Ένας ατρόμητος αγρότης έβαλε τέλος στον πανικό των ενοίκων ενός σπιτιού στην κοινότητα Λευκάκια του Ναυπλίου, που είδαν ένα φίδι μήκους περίπου μισού μέτρου να έχει εγκλωβιστεί μέσα στο σπίτι χωρίς να καταφέρνει να βρει δίοδο διαφυγής.

Ο Αριστείδης Τσιρίκος διαπίστωσε ότι το ερπετό δεν ήταν δηλητηριώδες, αλλά ανήκε στο μοναδικό είδος βόα το οποίο υπάρχει στην Ευρώπη, αλλά δεν είναι ιδιαίτερα γνωστό αφού ζει σε υπόγειες στοές ή τρυπώνει ανάμεσα σε πέτρες.

Πρόκειται για τον «βόα της άμμου» (Eryx jaculus), γνωστό και ως ερημόφιδο ή λουρίτης, που συναντάται σε περιοχές με χαμηλή βλάστηση και τρέφεται με πουλιά, σαύρες ή και έντομα, τα οποία σκοτώνει με περίσφιξη.

Ο έμπειρος αγρότης γνώριζε ότι το συγκεκριμένο είδος βόα είναι ακίνδυνο για τον άνθρωπο κι έτσι έπιασε το ερπετό και το άφησε πάλι ελεύθερο στο φυσικό του περιβάλλον. Σύμφωνα με το argolikeseidhseis.gr που δημοσίευσε τις σχετικές φωτογραφίες, ο ελληνικός βόας, που δεν ξεπερνά σε μήκος το ένα μέτρο, είναι ιδιαίτερα σπάνιο και προστατευόμενο είδος.
anatakti
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ