2019-06-20 03:15:01
Φωτογραφία για Ουάσινγκτον, η πόλη των κατασκόπων: «Φιλοξενεί» 10.000 πράκτορες
Ένας κατάσκοπος είναι αόρατος. Μπορεί να είναι ένας μαθητής, ένας επισκέπτης καθηγητής, ο γείτονάς σας. Θα μπορούσε να είναι ένας συνάδελφος ή κάποιος με τον οποίο

παίζετε ποδόσφαιρο, λένε οι ειδικοί

Δέκα χιλιάδες κατάσκοποι... κυκλοφορούν κι οπλοφορούν στην πρωτεύουσα των ΗΠΑ Ουάσινγκτον.

Με πληθυσμό επτακοσίων χιλιάδων κατοίκων, η Ουάσινγκτον είναι ο τόπος κατοικίας εκατοντάδων κρατικών υπαλλήλων, στρατιωτικών και αξιωματούχων, επιχειρηματιών, φοιτητών, διπλωματών και τουριστών.

Οι μυστικοί πράκτορες «οργώνουν» την πόλη για να συλλέξουν πληροφορίες και έγγραφα. Σύμφωνα με το Διεθνές Μουσείο Κατασκόπων που εδρεύει στην Ουάσινγκτον, υπάρχουν «πάνω από 10 χιλιάδες κατάσκοποι στην αμερικάνικη πρωτεύουσα».

«Είναι πρωτοφανής η απειλή από τους ξένους αντιπάλους μας, συγκεκριμένα από την Κίνα για οικονομική κατασκοπεία», δήλωσε ο Μπράιαν Ντάγκαν, βοηθός στο γραφείο του FBI στην Ουάσινγκτον.


Καθώς αυτό το ασύγκριτο κύμα διεθνούς κατασκοπείας, που υποστηρίζεται από την τεχνολογία, εκρήγνυται στην Ουάσινγκτον, η ταυτότητα των κατασκόπων ποικίλλει.

«Ένας κατάσκοπος είναι αόρατος. Μπορεί να είναι ένας μαθητής, ένας επισκέπτης καθηγητής, ο γείτονάς σας. Θα μπορούσε να είναι ένας συνάδελφος ή κάποιος με τον οποίο παίζετε ποδόσφαιρο», δηλώνει ο Ντάγκαν.

Στην Ουάσινγκτον στεγάζονται περισσότερες από 175 ξένες πρεσβείες, κατοικίες αξιωματούχων και διπλωματικές αποστολές. Αλλά και αμέτρητοι επιχειρηματίες που συνδέονται με ξένες υπηρεσίες πληροφοριών. «Η άρτια εκπαίδευση των υψηλόβαθμων μυστικών πρακτόρων τους καθιστά σχεδόν αόρατους από τους απλούς, ανυποψίαστους πολίτες».

Η Ουάσιγκτον, σύμφωνα με τις νυν και πρώην πηγές μυστικών πληροφοριών των ΗΠΑ, είναι συνήθως ο τόπος όπου οι περισσότερες χώρες στέλνουν την «αφρόκρεμα» των κατασκόπων τους.

Πρωταρχικός στόχος των περισσότερων κατασκόπων στην Ουάσινγκτον είναι να εντοπίσουν τους Αμερικανούς που είναι πρόθυμοι να γίνουν παραβάτες του νόμου για να τους βοηθήσουν.
anatakti
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ