2019-06-20 08:30:21
Φωτογραφία για Νέος Ναός για την Ορθόδοξη Ενορία της Χάγης
Σε νέο Ναό εγκαταστάθηκε η νεοϊδρυθείσα Ορθόδοξη ενορία των Αγίων Ιακώβου και Παρασκευής στην Χάγη της Ολλανδίας.

Η εν λόγω ενορία ιδρύθηκε στην Ολλανδική μεγαλούπολη, την τρόπον 

τινά διοικητική πρωτεύουσα του κράτους, όπου βρίσκονται όλες οι ξένες πρεσβείες και τα κυβερνητικά υπουργεία της χώρας, όπως επίσης το Ανώτατο Δικαστήριο και πολλοί διεθνείς οργανισμοί, με σκοπό να διακονήσει τους διαμένοντες Ορθόδοξους κάθε καταγωγής. Για τον λόγο αυτό η Θεία Λειτουργία τελείται, κυρίως, στα Ολλανδικά, τα Ελληνικά και διάφορες άλλες γλώσσες. Ο Μητροπολίτης Βελγίου και Έξαρχος Κάτω Χωρών και Λουξεμβούργου κ. Αθηναγόρας θέλησε να αφιερώσει την νέα αυτή ενορία της Μητροπόλεως στον προστάτη της πόλεως της Χάγης Άγιο Απόστολο Ιάκωβο, αλλά και στην λαοφιλή Αγία Παρασκευή την Επιβατική.

Με τις προσπάθειες του Μητροπολίτου Αθηναγόρου, του ιερατικώς προϊσταμένου της ενορίας Πρωτοπρεσβυτέρου Willibrord van Ulft, Ολλανδού στην καταγωγή, και των πιστών της ενορίας μισθώθηκε Ναός, σε κεντρικό σημείο της πόλης, ο οποίος θα αποτελέσει εφεξής λειτουργικό κέντρο, σημείο δράσεων και βάση του ποιμαντικού έργου της ενορίας.


Η πρώτη Θεία Λειτουργία στον νέο Ναό τελέστηκε το Σάββατο 15 Ιουνίου 2019, Ψυχοσάββατο της Πεντηκοστής, με προεξάρχοντα τον Σεβασμιώτατο, συνοδευόμενο από κληρικούς της Μητροπόλεως. Μετά το τέλος της Θείας Λειτουργίας και την τέλεση του Μνημοσύνου, ο Μητροπολίτης Αθηναγόρας ευχαρίστησε τον π. Willibrord και τους στενούς του συνεργάτες για τον ζήλο και τις δράσεις τους, ενώ ευχήθηκε κάθε καλό στην οργάνωση και στην ανάπτυξη της ενορίας, ώστε αυτή να αποτελέσει πόλο έλξης όλων των Ορθοδόξων της περιοχής.
Πηγή
paraklisi
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ