2019-06-20 13:20:42
Φωτογραφία για Ανοιχτά της Καρπασίας οι γεωτρήσεις του Γιαβούζ
Στα ανοιχτά της Καρπασίας, βορειοανατολικά της Κύπρου θα πραγματοποίησει έρευνες το γεωτρύπανο «Γιαβούζ», το δεύτερο που στέλνει η Τουρκία στην Ανατολική Μεσόγειο.

Όπως δήλωσε σε δημοσιογράφους πριν την τελετή αναχώρησης του πλοίου, ο γενικός διευθυντής της τουρκικής Εταιρείας Πετρελαίου, Μελίχ Χαν Μπιλγκίν, το «Γιαβούζ» θα αρχίσει τις γεωτρήσεις στις αρχές του Ιουλίου. Η Τουρκία πραγματοποιεί σήμερα τελετή για την αναχώρηση του «Γιαβούζ» για την Ανατολική Μεσόγειο.

Με ανάρτησή του στο twitter, ο Υπουργός Ενέργειας της Τουρκίας, Φατίχ Ντονμέζ ανέφερε την Τετάρτη ότι το «''Γιαβούζ'' είναι έτοιμο να φέρει τους υπόγειους πόρους στο έθνος μας».

Η τελετή θα πραγματοποιηθεί παρουσία του Υπουργού Ενέργειας της Τουρκίας.

Παράλληλα η Τουρκία θα πραγματοποιήσει σήμερα ναυτική άσκηση με πυρά στη θαλάσσια περιοχή ανάμεσα στη Ρόδο και στο Καστελόριζο.

Στην Σύνοδο Κορυφής της Ε.Ε. οι τουρκικές προκλήσεις

Το ζήτημα της ταχείας εξέτασης και υιοθέτησης μέτρων κατά της Τουρκίας, όσο η γειτονική χώρα επιμένει στη συμπεριφορά της στην Ανατολική Μεσόγειο, αναμένεται να θέσει στην Σύνοδο Κορυφής ο Πρωθυπουργός της Ελλάδας, Αλέξης Τσίπρας, σε συντονισμό με τον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκο Αναστασιάδη, σύμφωνα με ελληνικές κυβερνητικές πηγές.

Δεν τίθεται μόνο θέμα επίδειξης αλληλεγγύης προς την Κύπρο, αλλά και ευρύτερα στρατηγικής αποτροπής κινδύνων που επηρεάζουν το σύνολο της Ευρωπαϊκής Ένωσης, αναμένεται να επισημάνει ο κ. Τσίπρας, ενώ Ελλάδα και Κύπρος θα καταδικάσουν με σαφή τρόπο τις παράνομες ενέργειες της Τουρκίας στην Κυπριακή Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη (ΑΟΖ) και το Αιγαίο, αναδεικνύοντας τις επιπτώσεις τους στις σχέσεις Ε.Ε. - Τουρκίας, ως συνέχεια των αποφάσεων που έλαβε το Συμβούλιο Γενικών Υποθέσεων της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

euronews

«The New Daily Mail» 
TheNewDailyMail
VIDEO
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ