2019-06-21 21:24:22
Φωτογραφία για Έφη Αχτσιόγλου: Καμία αναφορά Μητσοτάκη στο ασφαλιστικό
«Σήμερα ο κύριος Μητσοτάκης επιβεβαίωσε την πάγια απόστασή του από τις πραγματικές ανάγκες και τις ανησυχίες των Ελλήνων πολιτών. Ανακοίνωσε ένα πρόγραμμα με ηχηρές διαβεβαιώσεις λιτότητας και κραυγαλέα κενά» σχολιάζει, με αφορμή τις σημερινές εξαγγελίες του Προέδρου της Ν.Δ., η εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, Έφη Αχτσιόγλου.

Όπως υποστηρίζει, ο Κυριάκος Μητσοτάκης «περιέγραψε μια πολιτική φοροελαφρύνσεων για τους ισχυρούς και επιβάρυνσης της κοινωνίας και φορολογικά μέτρα που υποβοηθούν το 8% των ανώτερων εισοδηματικών κλιμακίων της ελληνικής κοινωνίας, στερώντας σημαντικούς πόρους από τον δημόσιο προϋπολογισμό για την ενίσχυση της κοινωνικής πλειοψηφίας».

Παράλληλα, θεωρεί πως σήμερα ο κ. Μητσοτάκης ανακοίνωσε ένα «πρόγραμμα επιστροφής στο παρελθόν της μνημονιακής πειθαρχίας και κατεδάφισης του κοινωνικού κράτους: Ένα πρόγραμμα βασισμένο στον κανόνα μία πρόσληψη για πέντε αποχωρήσεις, που σταματά τις προσλήψεις γιατρών και εκπαιδευτικών. Σήμερα ο κ
. Μητσοτάκης παρουσίασε ένα σχέδιο για την ανάπτυξη, που αποδεικνύει ότι όχι μόνο δεν κατανοεί τις ανάγκες και τις δυνατότητες της ελληνικής οικονομίας, αλλά έλκεται από λογικές που οδήγησαν τη χώρα στη χρεωκοπία. Ανακοίνωσε, όμως, και ένα σχέδιο με κραυγαλέες αποκρύψεις που προκαλεί γενικευμένη ανασφάλεια».

Κατά την κ. Αχτσιόγλου, είναι χαρακτηριστικό ότι από το πρόγραμμα της Ν.Δ. «απουσιάζει κάθε αναφορά στο ασφαλιστικό. Πράγμα ιδιαιτέρως ανησυχητικό, με δεδομένα αφενός τα πεπραγμένα της Ν.Δ. (ελλείμματα και περικοπές συντάξεων), αφετέρου τα όσα εδώ και καιρό ο ίδιος λέει για  ιδιωτικοποίηση της κοινωνικής ασφάλισης. Είναι δυνατόν τη στιγμή που δεσμεύεται για κατάργηση του υφιστάμενου ασφαλιστικού, να μην περιγράφει με ποιο μοντέλο θέλει να το αντικαταστήσει και να αφήνει στην αβεβαιότητα εκατομμύρια ασφαλισμένους και συνταξιούχους;» διερωτάται η εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία.

Όπως υπογραμμίζει: «Στον αντίποδα όλων αυτών βρίσκεται το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ για την επόμενη τετραετία, πρόγραμμα αυτοπεποίθησης και ασφάλειας για την κοινωνία: Με νέες δουλειές με αυξημένους μισθούς και δικαιώματα, καλύτερη υγεία, παιδεία και κοινωνικό κράτος, δικαιότερη φορολογία».

ΣΥΡΙΖΑ: «Ναι» σε debate στις 27 ή 28 Ιουνίου

Και ο ΣΥΡΙΖΑ τοποθετήθηκε σήμερα σχετικά με την ημερομηνία διεξαγωγής του debate των πολιτικών Αρχηγών, μετά την αδυναμία πραγματοποίησής του στην αρχική ημερομηνία, την 1η Ιουλίου.  Όπως σημειώνουν πηγές του, με δεδομένη την πραγματοποίηση έκτακτης Συνόδου Κορυφής το βράδυ της 30ής Ιουνίου στις Βρυξέλλες, «ενημερώσαμε όλα τα κόμματα για την ανάγκη αλλαγής της ημερομηνίας διεξαγωγής του debate των πολιτικών αρχηγών, δηλώνοντας εξαρχής ότι από την πλευρά μας είμαστε ανοιχτοί σε οποιαδήποτε άλλη ημερομηνία. Η Ν.Δ. δήλωσε διαθεσιμότητα για δύο ημερομηνίες, την 27η και 28η Ιουνίου. Από την πλευρά μας δηλώσαμε προφανώς διαθέσιμοι και για τις δύο.

Καλούμε τα υπόλοιπα κόμματα να αποδεχτούν μία από τις δύο αυτές ημερομηνίες, ώστε να μην ακυρωθεί το χρήσιμο για την προγραμματική αντιπαράθεση και την ενημέρωση του ελληνικού λαού debate, πριν από τις κάλπες της 7ης Ιουλίου» καταλήγουν οι εν λόγω πηγές της Κουμουνδούρου.

«The New Daily Mail» 
TheNewDailyMail
VIDEO
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ