2019-06-22 09:18:42
Φωτογραφία για Η σπηλιά «προσωπείο» του θεού Διόνυσου στα βουνά του Βάλτου! (φωτο)
O Βιολόγος Κωνσταντίνος Μπακολίτσας, σε μία από τις δεκάδες εξορμήσεις του, βρέθηκε μπροστά σε ένα μοναδικό έργο τέχνης, προιόν ανθρώπινης παρέμβασης όπως όλα δείχνουν, που παραπέμπει σε προσωπείο – μάσκα του θεού Διόνυσου.

Ο Κων/νος Μπακολίτσας στο προφίλ του στο facebook αναφέρει:

Μετά από μια πολύ κουραστική ανάβαση στην απότομη πλαγιά του βουνού βρεθήκαμε μπροστά σε ένα μοναδικό έργο τέχνης. Από την πρώτη στιγμή αντιληφθήκαμε ότι πρόκειται για κατασκεύασμα του ανθρώπου και γνωρίζοντας την ιστορία της περιοχής, πιστέψαμε ότι ίσως αντικρίζαμε έναν αρχαίο τόπο λατρείας.

Προσπαθήσαμε να συγκρίνουμε τα χαρακτηριστικά και τις αναλογίες της σπηλιάς με αυτά ενός προσωπείου – μάσκας του θεού Διόνυσου … η ταύτιση ήταν εκπληκτική. Μπορείτε να το διαπιστώσετε στην φωτογραφία κολάζ. Άμεση ήταν η αντίδρασή μας κάνοντας σχετική αναφορά στην Εφορεία Παλαιοανθρωπολογίας Σπηλαιολογίας στο Υπουργείο Πολιτισμού και νομίζουμε πως η θετική ανταπόκρισή τους για αρχαιολογική έρευνα στην περιοχή, γεννά ελπίδες για το αν θα προστεθεί ένα νέο κομμάτι.στην τοπική ιστορία η όχι. Δεν γνωρίζουμε αν υπάρχει κάτι ανάλογο στον Ελλαδικό χώρο αλλά ελπίζουμε οι αρχικές μας εκτιμήσεις να επαληθευτούν.

Αποστολή με τον Χριστόφορο Καραγεώργο.

https://www.agriniopress.gr/s
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ