2019-06-22 22:00:38
Φωτογραφία για Μόσχα: Ο πρώτος άνθρωπος που θα γεννηθεί στο διάστημα θα είναι Ρώσος πολίτης
Αυτό είναι το νέο μεγαλεπήβολο σχέδιο των Ρώσων, αν και δυσκολεύονται να μελετήσουν τα στοιχεία γιατί οι Ρώσοι κοσμοναύτες δεν θέλουν να γίνουν δότες σπέρματος

Στη Γη κάνουν ουρές, στο Διάστημα τους ψάχνουν με το... τουφέκι.Oι Ρώσοι κοσμοναύτες δεν βλέπουν με καλό μάτι την ιδέα να συλλέξουν το σπέρμα τους για εργαστηριακή μελέτη, όπως υποστηρίζει η καθηγήτρια Ιρίνα Ογκνέβα, επικεφαλής του εργαστηρίου στο Ινστιτούτο Βιοφυσικής Κυττάρων στη Μόσχα.

«Μας εμφανίζονται συνεχώς διλήμματα ηθικού και ψυχολογικού χαρακτήρα και δεν μπορούμε να βρούμε εθελοντές κοσμοναύτες», πρόσθεσε.

Σύμφωνα με την Ρωσίδα επιστήμονα, «όταν τους κάνουμε την πρόταση να μας δώσουν σπέρμα αρχικά χαμογελούν και στη συνέχεια απορρίπτουν την ιδέα. Ως αποτέλεσμα, οι ερευνητές δεν είναι σε θέση να διεξάγουν εκτεταμένες έρευνες σχετικά με τη σπερματογένεση σε κοσμοναύτες πριν, κατά τη διάρκεια και μετά από διαστημική πτήση.

Η καθηγήτρια Ογκνέβα αναφέρθηκε επίσης στα φιλόδοξα σχέδια της Ρωσίας να γίνει σύλληψη, μεταφορά και γέννηση ενός παιδιού στο Διάστημα.

«Γνωρίζουμε το γεγονός ότι είμαστε πάντα πρώτοι στο διάστημα και ότι σε πολλές περιοχές παραμένουμε ηγέτες, θα ήταν ωραίο αν ο πρώτος άνθρωπος που θα γεννηθεί στο διάστημα ήταν Ρώσος πολίτης», τόνισε η Ογκνέβα.
greece-salonikia
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ