2019-06-22 23:13:36
Φωτογραφία για Στο...κυνήγι των λαγοκέφαλων
Η "ψαριά" της φωτογραφίας είναι από την περιοχή της Ιεράπετρας, όπως μας ενημερώνει ο

κ. Απόστολος Κουμάκης. Όπως αναφέρει ο ίδιος, ο λαγοκέφαλος αυτός πιάστηκε με καλάμι από ακτή, με την τεχνική του spinning καταστρέφοντας το δόλωμα.

Υπενθυμίζεται ότι το πρωί της Παρασκευής, ερευνητές του Ελληνικού Κέντρου Θαλάσσιων Ερευνών ενημέρωσαν τη συντονίστρια της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Κρήτης Μαρία Κοζυράκη σχετικά με τις ενέργειες και δράσεις που υλοποιούνται και προγραμματίζονται για την αντιμετώπιση του φαινομένου των εισβολικών θαλάσσιων ειδών στο νησί.

Συζητήθηκαν οι προγραμματισμένες και προτεινόμενες ενέργειές τους για την αποτελεσματική αντιμετώπιση και τη βιώσιμη διαχείριση του φαινομένου στο θαλάσσιο περιβάλλον της Κρήτης, του Αιγαίου και της ανατολικής Μεσογείου, γενικότερα.

Η κ.Κοζυράκη συνομίλησε για το συγκεκριμένο θέμα και με τον γενικό γραμματέα Αγροτικής Πολιτικής και Διαχείρισης Κοινοτικών Πόρων, κ. Χαράλαμπο Κασίμη, προϊστάμενο της Ειδικής Υπηρεσίας Διαχείρισης του Επιχειρησιακού Προγράμματος Αλιείας και Θάλασσας, ο οποίος ανακοίνωσε συγκεκριμένες χρηματοδοτικές δράσεις, που θα ξεκινήσουν άμεσα για την Κρήτη, ώστε να υπάρξει σχέδιο διαχείρισης των λεσεψιανών ειδών και μελέτη περίπτωσης για την ικανή αντιμετώπιση της εξάπλωσης του λαγοκέφαλου.

Πηγή: https://www.cretalive.gr
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ