2019-06-24 07:00:22
Φωτογραφία για Οι S-500 θα μπορούν να πλήττουν στόχους και στο...διάστημα
Το νέο ρωσικό σύστημα αεροπορικής άμυνας S-500 Prometheus έχει την ικανότητα να χτυπήσει στόχους στο διάστημα, δήλωσε στο RIA Novosti αυτή την εβδομάδα ο πρώτος αναπληρωτής γενικός διευθυντής του VKO Almaz-Antey, Σεργκέι Ντρουζίν.

Σύμφωνα με τον Ντρουζίν το S-500 μπορεί να χρησιμοποιηθεί για την καταπολέμηση "βαλλιστικών πυραύλων όλων των τύπων". Είπε ότι το σύστημα είναι ικανό να «εργάζεται έξω από την ατμόσφαιρα όπου ο αεροδυναμικός έλεγχος είναι αδύνατος».

Ο S-500 Prometheus είναι εξοπλισμένος με συστοιχίες ενεργών φάσεων που δεν απαιτούν συσκευές μετάδοσης Μπορεί να σαρώσει και να αναλύσει σήματα από μεγάλη απόσταση. Επιπλέον, μία κεραία μπορεί να δημιουργήσει πολλαπλές ακτίνες. Ο έλεγχος της δέσμης πραγματοποιείται χωρίς να περιστραφεί η κεραία. Επιπλέον, η σταδιακή κεραία απαιτεί πολύ λιγότερη ενέργεια, και αυτό είναι πολύ σημαντικό για την εκτόξευση πυραύλων.

Σύμφωνα με αναφορές, το S-500 είναι ικανό να παρακολουθεί στόχους σε απόσταση 600 χιλιομέτρων. Κάθε τύπος στόχου (αεροσκάφος, δορυφόρος, κρουζ ή βαλλιστικός πυραύλος) θα παρακολουθείται από το δικό του ραντάρ. Ο καθένας θα καταστρέφεται με εξειδικευμένα μέσα. Το S-500 θα ενσωματωθεί στα άλλα ρωσικά συστήματα αντιπυραυλικής άμυνας: SPRN, A-235 Nudol, αεροσκάφη αναχαίτισης, S-400 και S-300.
parapona-rodou
VIDEO
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ