2019-06-25 09:49:36
Φωτογραφία για Ε. Αποστολάκης: Οι ΕΔ καλύπτουν αποτελεσματικά το FIR Αθηνών, σε συνεργασία με τα Σώματα Ασφαλείας
Η συγκεκριμένη πρωτοβουλία της προαναφερθείσας αστικής μη κερδοσκοπικής εταιρείας κοινωνικής προσφοράς Ελληνικού εφοπλισμού «ΣΥΝ-ΕΝΩΣΙΣ», αποσκοπεί στη στήριξη της ετοιμότητος στον τομέα της ερεύνης και διασώσεως (Search-And-Rescue/SAR).

Το κόστος επισκευής και προμήθειας ανταλλακτικών 3 ελικοπτέρων τύπου Super Puma της Πολεμικής Αεροπορίας, συνολικού ύψους 3.250.000 ευρώ, προκειμένου να καταστούν αυτά πλήρως επιχειρησιακά αξιοποιήσιμα, πρόσφερε η  εταιρεία «ΣΥΝ-ΕΝΩΣΙΣ», η οποία τιμήθηκε σήμερα για την προσφορά της αυτή από τον Υπουργό Εθνικής Αμύνης Ευάγγελο Αποστολάκη στη διάρκεια ειδικής τελετής που πραγματοποιήθηκε στην Αεροπορική Βάη της Ελευσίνος.

Η συγκεκριμένη πρωτοβουλία της προαναφερθείσας αστικής μη κερδοσκοπικής εταιρείας κοινωνικής προσφοράς Ελληνικού εφοπλισμού «ΣΥΝ-ΕΝΩΣΙΣ», αποσκοπεί στη στήριξη της ετοιμότητος στον τομέα της ερεύνης και διασώσεως (Search-And-Rescue/SAR). Η «ΣΥΝ-ΕΝΩΣΙΣ» είναι η μη κερδοσκοπικού χαρακτήρος εταιρεία που έχει δημιουργηθεί από την Ένωση Ελλήνων Εφοπλιστών (ΕΕΕ) για να διαχειρίζεται τα κονδύλια και τις κάθε είδους δωρεές της ΕΕΕ υπέρ του κοινωνικού συνόλου.


Στη τελετή, η οποία πραγματοποιήθηκε στην Διοίκηση Αεροπορικού Υλικού (ΔΑΥ) στην Αεροπορική Βάση Ελευσίνoς, παρέστησαν οι Αρχηγοί ΓΕΕΘΑ Πτέραρχος (Ι) Χρήστος Χριστοδούλου, ΓΕΑ Αντιπτέραρχος (Ι) Γεώργιος Μπλιούμης, ΛΣ-ΕΛΑΚΤ Αντιναύαρχος ΛΣ Σταμάτιος Ράπτης, καθώς και εκπρόσωποι της εταιρείας «ΣΥΝ-ΕΝΩΣΙΣ» και της εφοπλιστικής κοινότητας.

Μιλώντας στη διάρκεια της τελετής ο ΥΕΘΑ Ε.Αποστολάκης αφού ευχαρίστησε την εταιρεία «ΣΥΝ-ΕΝΩΣΙΣ», για την προσφορά της στην Πολεμική Αεροπορία και στις Ένοπλες Δυνάμεις, επισημαίνοντας τις περιπτώσεις που στο περελθόν έχει βοηθήσει με δράσεις της τις ΕΔ, όπως:

1)Στο έργο κατασκευής εναέριου σχοινοτροχιόδρομου στη Στρογγύλη.

2)Στην παροχή συσκευής αφαλατώσαεως στη Μεγίστη. Δύο εγχειρήματα, τα οποία βελτίωσαν σημαντικά τις συνθήκες διαβιώσεως του προσωπικού των ΕΔ.

3)Τη δωρεά του σκάφους Ειδικών Δυνάμεων στο Πολεμικό Ναυτικό. Το εξελιγμένο αυτό σκάφος, επαύξησε σε μεγάλο βαθμό τις επιχειρησιακές δυνατότητες της Διοίκησης Υποβρυχίων Καταστροφών.

4)Η χρηματοδότηση για την πλήρη επιχειρησιακή αξιοποίηση 3 ελικοπτέρων Super Puma, με το σημαντικό ποσό των 3.250.000 ευρώ συνολικώς, ενέργεια για την οποία τμήθηκε σήμερα.

Σε άλλο σημείο της ομιλίας του ο ΥΕΘΑ ευχαρίστησε τον Αντιπρόεδρο της ΕΕΕ κ.Αγγελόπουλο, την κυρία Τραυλού, τον συμμαθητή του (αμφότεροι Τάξεως 1980 στη Σχολή Ναυτικών Δοκίμων) Επίτιμο Αρχηγό Στόλου Αντιναύαρχο ε.α. Κωνσταντίνο Μαζαράκη-Αινιάν, ο οποίος ήταν μέλος της επιτροπής του συγκεκριμένου προγράμματος της «ΣΥΝ-ΕΝΩΣΙΣ» για τα ελικόπτερα Super Puma ως πρώην πιλότος ελικοπτέρων του ΠΝ, τον Επίτιμο Αρχηγό Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής Ναύαρχο ΛΣ ε.α. Μπούσιο, τον κ.Πατέρα και την κυρία Φαγογένη, όλους τους πρωτεργάτες αυτής της πρωτοβουλίας, το Δ.Σ. της εταιρείας «ΣΥΝ-ΕΝΩΣΙΣ», όλη την εφοπλιστική και ναυτιλιακή κοινότητα, αλλά και όλους τους χορηγούς και υποστηρικτές, για την έμπρακτη υποστήριξή τους.

                                         

Αξίζει να σημειωθεί ότι με την επισκευή, συντήρηση, και επαναδραστηριοποίηση των 3 ελικοπτέρων Super Puma «επαυξάνονται και αναβαθμίζονται οι δυνατότητες της ΠΑ, στους πολύ κρίσιμους τομείς της Έρευνας και Διάσωσης, καθώς και των αποστολών αεροδιακομιδών που αναλαμβάνει. Τα πληρώματά μας έτσι, θα μπορούν να επιχειρούν και να εκτελούν την αποστολή τους, μέρα και νύχτα, με μεγαλύτερη ασφάλεια και αποτελεσματικότητα. Όπως γνωρίζετε, η αποτελεσματική παροχή υπηρεσιών Έρευνας και Διάσωσης, εκτός από θέμα ανθρωπιστικής υφής, έχει για εμάς στρατηγική διάσταση, καθώς είναι ζωτικής σημασίας για τα εθνικά μας συμφέροντα. Και βέβαια, είναι πάντα σε υψηλή προτεραιότητα για τις Ένοπλες Δυνάμεις, η αδιάλειπτη βελτίωση των παρεχόμενων υπηρεσιών, ειδικά στην περιοχή του Ανατολικού – Νοτιοανατολικού Αιγαίου» τόνισε χαρακτηριστικώς ο ΥΕΘΑ Ε.Αποστολάκης.

Και πρόσθεσε: «Οι Ένοπλες Δυνάμεις, με το δίκτυο επιτήρησης που έχουν αναπτύξει και τη διάθεση προσωπικού και μέσων, καλύπτουν πλήρως και αποτελεσματικά το FIR Αθηνών, σε συνεργασία με τα Σώματα Ασφαλείας, καθώς και άλλους φορείς. Εναέρια μέσα, ελικόπτερα τύπου Super Puma, όπως αυτά που θα επισκευαστούν με τη στήριξή σας, βρίσκονται ανεπτυγμένα σε όλη την επικράτεια, σε ετοιμότητα ανάληψης αποστολών έρευνας και διάσωσης, οποτεδήποτε και οπουδήποτε απαιτηθεί, με όλες σχεδόν τις καιρικές συνθήκες, ημέρα και νύκτα».

Τέλος, κλείνοντας την ομιλία του ο ΥΕΘΑ επανέλαβε: «Θα ήθελα να τονίσω ότι οι ΕΔ καθημερινά, θωρακίζουν επιτυχώς την αμυντική υπόσταση της χώρας μας και διασφαλίζουν στο ακέραιο τα κυριαρχικά μας δικαιώματα. Είναι εγγυητές της ασφάλειας, της εθνικής κυριαρχίας, της εθνικής ανεξαρτησίας και της εδαφικής ακεραιότητας της χώρας μας».

Λεωνίδας Σ. Μπλαβέρης

Ο Λ. Μπλαβέρης είναι δημοσιογράφος, με μακρά εμπειρία στο ρεπορτάζ του Υπουργείου Άμυνας
kranosgr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ