2019-06-25 12:35:25
Φωτογραφία για Δράση ΕΣΠΑ για ενίσχυση 7.000 εργαζομένων στον ιδιωτικό τομέα
Στις ‪29 Ιουλίου‬ ξεκινάει νέα δράση του ΕΣΠΑ ύψους 22,4 εκατ. ευρώ για την ενίσχυση 7.000 εργαζομένων του ιδιωτικού τομέα και αφορά στην προοπτική βελτίωσης των όρων της απασχόλησης και την επαγγελματικής τους κινητικότητας. Οι συμμετέχοντες των δράσεων πρέπει να έχουν την ιδιότητα του μισθωτού εργαζόμενου σε επιχειρήσεις του ιδιωτικού τομέα. Μεταξύ των ωφελουμένων δεν περιλαμβάνονται αυτοαπασχολούμενοι ή άνεργοι με μοναδική εξαίρεση τις περιπτώσεις των εποχικά εργαζόμενων στον τουριστικό τομέα που ενδέχεται όταν ξεκινήσει η συμμετοχή τους στη δράση να βρίσκονται σε περίοδο ανεργίας.

Η δράση θα αναπτύξει ενέργειες συμβουλευτικής καθοδήγησης, κατάρτισης και πρακτικής άσκησης (on the job training), πιστοποίησης αποκτηθέντων προσόντων/δεξιοτήτων, μέσω αξιολόγησης των γνώσεων και της ικανότητάς τους από διαπιστευμένους φορείς πιστοποίησης προσώπων, σύμφωνα με το διεθνές πρότυπο ISO/IEC 17024 ή ΕΟΠΠΕΠ. Επίσης, θα απαιτηθούν οριζόντιες ενέργειες συντονισμού, διαχείρισης, παρακολούθησης των πράξεων καθώς και προβολής και δημοσιότητας.


Η δράση λαμβάνει υπόψη τη γενική εικόνα της κατάστασης στην απασχόληση και ιδιαίτερα της εξέλιξης των επισφαλών θέσεων εργασίας αλλά και την ανάγκη για ουσιώδη ενίσχυση της δυνατότητας των εργαζομένων του ιδιωτικού τομέα της οικονομίας για απασχόληση, την προοπτική βελτίωσης των όρων αυτής της απασχόλησης και την επαγγελματική τους κινητικότητα για την εξασφάλιση προσφορότερων εργασιακών όρων. Ωφελούμενοι των Πράξεων που θα υποβληθούν στο πλαίσιο της παρούσας δράσης είναι 7.000 εργαζόμενοι σε επιχειρήσεις του Ιδιωτικού Τομέα γενικά, δηλαδή ανεξάρτητα από τον τομέα της οικονομίας στον οποίο απασχολούνται.

Οι ενέργειες κατάρτισης και πιστοποίησης θα υλοποιηθούν αποκλειστικά με ανάθεση σε τρίτους μέσω ανοιχτής δημόσιας διαγωνιστικής διαδικασίας σύμφωνα με το ενωσιακό και εθνικό δίκαιο. Η δράση ανοίγει ‪στις 29 Ιουλίου‬ 2019 και ολοκληρώνεται ‪στις 28 Δεκεμβρίου‬ του 2020.

ΑΜΠΕ

«The New Daily Mail» 
TheNewDailyMail
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ