2019-06-27 20:00:24
Φωτογραφία για Καταγγελία – χειροδικία εργοδότη σε συνδικαλιστή του ΠΑΜΕ
Έχουμε πολλές φορές προειδοποιήσει για την αποθράσυνση της εργοδοσίας, για την προκλητική ανοχή που δείχνουν οι ελεγκτικοί μηχανισμοί στις μεθοδεύσεις της και τα αποτελέσματά τους.

Το περιστατικό που συνέβη σήμερα ξεπερνά κάθε όριο και είναι ενδεικτικό της κατάστασης «Άγριας Δύσης» που επικρατεί στην ανατολική και νότια πλευρά του νησιού, με τους ελεγκτικούς μηχανισμούς μάλιστα να δηλώνουν αδυναμία ακόμα και να μετακινηθούν προς τα εκεί.

Εργοδότης, ονόματι Θ.Τ απασχολούσε ανασφάλιστη εργαζόμενη στη Λίνδο, με το πρόσχημα ότι δουλεύει «δοκιμαστικά». Αρνήθηκε να την πληρώσει ενώ την απειλούσε με μηνύσεις και «ενέργειες άλλου είδους», αν δεν φύγει χωρίς άλλες απαιτήσεις Στις απειλές έπαιρνε μέρος και αστυνομικός του σταθμού Γενναδίου.

Η εργαζόμενη, με τη συνδρομή του ταξικού κινήματος το κατήγγειλε στην επιθεώρηση εργασίας.

Ο εργοδότης έστησε καρτέρι έξω από την επιθεώρηση εργασίας επιτέθηκε και χτύπησε το Μιχάλη Τσουρούτη, στέλεχος του ΠΑΜΕ, μέλος του ΔΣ του Σωματείου Ξενοδοχοϋπαλλήλων και πρόεδρο των εργαζομένων του Miramare, ενώ τον απείλησε λέγοντάς του «ξέρω που μένεις και ποιο είναι το αυτοκίνητό σου».


Προειδοποιούμε τους νταήδες εργοδότες να το σκέφτονται διπλά πριν σηκώσουν χέρι γιατί το ταξικό κίνημα και πείρα έχει και τρόπο να τους αντιμετωπίσει.

Να συλληφθεί εδώ και τώρα και να τιμωρηθεί παραδειγματικά.

Καλούμε τα εργατικά Σωματεία της περιοχής να καταδικάσουν τη μαφιόζικη ενέργεια του εργοδότη.

Ρόδος, 27 Ιουνίου 2019

rodosreport.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ