2019-06-28 13:37:37
Φωτογραφία για Lightyear One: Το μέλλον ανήκει στην ηλιακή ενέργεια
 Η ολλανδική εταιρεία Lightyear αποκαλύπτει το πρωτότυπο μοντέλο One, ένα όχημα που

συνδυάζει την ηλεκτροκίνηση και την ηλιακή ενέργεια.

Στόχος του συγκεκριμένου μοντέλου είναι η εξάλειψη των μειονεκτημάτων που έχουν τα αμιγώς ηλεκτροκίνητα αυτοκίνητα, όπως η φόρτιση των μπαταριών τους με ρεύμα, από τη στιγμή που η πλειοψηφία των χωρών δεν διαθέτουν την επαρκή υποδομή. Οι τεχνικοί της Lightyear τοποθέτησαν ηλιακές κυψέλες στην οροφή και στο καπό του πρωτότυπου One, συνολικού μεγέθους 5 τ.μ., οι οποίες καλύπτονται από γυαλί ασφαλείας.

Το One διαθέτει τέσσερις ηλεκτροκινητήρες, έκαστος τοποθετημένος σε κάθε τροχό, καθώς και μία μικρών διαστάσεων μπαταρία, με την μέγιστη αυτονομία να ανέρχεται, βάση του νέου τρόπου μετρήσεων WLTP στα 725 km. Να αναφέρουμε ότι η ηλιακή ενέργεια από τα πάνελ θα δίνει επιπλέον 50-70 km αυτονομίας, πάντα υπό ιδανικές συνθήκες. Καθώς το Lightyear One είναι ένα ηλεκτρικό όχημα, φυσικά υπάρχει η δυνατότητα φόρτισης μέσω οικιακού ρεύματος της μπαταρίας, όπου στο 100% και σε περιπτώσεις μέγιστης ενέργειας, όπως την χειμερινή περίοδο, ο οδηγός θα μπορεί να καλύψει αποστάσεις μέχρι και 400 km.


Τα παραπάνω εντυπωσιακά νούμερα οφείλονται και στην ιδιαίτερη αεροδυναμική του One, με τον συντελεστή οπισθέλκουσας, όπως ανακοινώνει ο ίδιος ο κατασκευαστής, να είναι κάτω από το 0,20. Σε αυτό βοηθούν τα αεροδυναμικά καλύμματα των πίσω τροχών, αλλά και η απουσία των κλασσικών εξωτερικών καθρεπτών, όπου έχουν αντικατασταθεί από μικροκάμερες. Και ενώ το One παραμένει σε πρωτότυπη μορφή, η εταιρεία έχει ανακοινώσει ότι η έκδοση παραγωγής θα λανσαριστεί το 2021, με την τιμή του να φτάνει τα €119.000.
anatakti
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ